Előfizetői tartalom

Orosz lázadás: így reagálhatnak a piacok a nyitás után

Portfolio
A nehézfegyverzetű orosz zsoldosok hirtelen visszavonulása Moszkvából enyhítette a feszültséget és csökkentette a Vlagyimir Putyin elnök hatalmát fenyegető veszélyt. Ez a fejlemény vegyes reakciókat váltott ki a befektetők és az elemzők körében, egyesek rövid távon pozitív hatást jósolnak a piacokra, ha Oroszország belső hatalmi harca gyorsan megoldódik. Mások azonban úgy vélik, hogy az orosz vezetés körüli bizonytalanság miatt a befektetők a biztonságos menedékek felé menekülhetnek, és óvatosak maradnak az elkövetkező napokban.

A helyzet továbbra is képlékeny Oroszországban, és a piacok várhatóan szorosan figyelemmel kísérik az oroszországi fejleményeket - írja a Reuters hírügynökség. A Wagner zsoldoscsoport pénteken kezdődött, majd szombaton befejeződött előrenyomulása Moszkva felé aggodalmat keltett a befektetők és az elemzők körében. A helyzetet sikerült vérontás nélkül lecsillapítani...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés