Előfizetői tartalom

Úgy viszik a Teslákat a világ legnagyobb autópiacán, mint a cukrot

Portfolio
A Tesla újabb rekord negyedévre készül Kínában, becslések szerint az április és június közötti időszakban 155 ezer autót ad el a cég, ami 13 százalékos növekedést jelent az első negyedévhez képest. Az amerikai autógyártó azonban egyre nagyobb versennyel néz szembe a helyi riválisok, például a BYD és az Aion részéről, ami a Tesla részesedésének csökkenéséhez vezet a kínai elektromosautó-piacon, becsülhetően 16 százalékról 13,7 százalékra.

A Tesla jó úton halad, hogy újabb rekordot jelentő negyedévet érjen el Kínában, annak ellenére, hogy a helyi riválisok, például a BYD egyre nagyobb konkurenciát jelentenek. Az amerikai elektromos jármű (EV) gyártó akár 155 000 autót is eladhat Kínában április és június között, ami 13 százalékos növekedést jelentene az első negyedévi rekordhoz képest - írta Shi Ji...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés