Előfizetői tartalom

Ilyet még sosem csinált az Audi - Ekkora lenne a baj Kínában?

Portfolio
Az Audi állítólag előrehaladott tárgyalásokat folytat egy elektromos jármű (EV) platform megvásárlásáról a kínai állami tulajdonú SAIC Motor autógyártótól. Források szerint azért szánta el magát erre a német prémiumgyártó, mert EV-eladásai jócskán elmaradnak a versenytársak, például a Tesla és a Nio mögött a világ legnagyobb autópiacán.

A Volkswagen prémium autómárkája a SAIC EV-egységének, az IM Motorsnak a tulajdonában lévő EV-platformot kívánja átvenni. Az IM Motors, a SAIC által birtokolt prémium EV márka 2022 júniusában kezdte meg első modelljének, az L7 szedánnak az első szállításait. A vállalat befektetői között tartja számon az többek között e-kereskedelmi óriás Alibabát. Míg az Audi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés