Előfizetői tartalom

Komoly pénzt fektet Németország a chipgyártásba

MTI
Éppen aznap, amikor az uniós tagállamok elfogadták az európai félvezető-ökoszisztéma megerősítését célzó rendeletet, közismertebb nevén a "chipekről szóló jogszabályt", bejelentette a saját chip stratégiáját a német kormány is. A gazdasági tárca anyagából kiderült, hogy Németország a következő években 20 milliárd eurót (7560 milliárd forint) tervez befektetni a chipgyártásba.

Németország az elmúlt időszakban több nagy chipgyártót is az országba csábított az úgynevezett uniós "chiptörvény" alkalmazásával. Az Európai Parlament nemrég jogszabályt fogadott el, amely a termelés és az innováció fellendítésével, valamint a hiány elleni sürgősségi intézkedések bevezetésével biztosítja az Európai Unió chipellátását. Az új törvény célja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés