Előfizetői tartalom

Nagyot ment a napokban a Masterplast - De mit mutatnak a számok?

Portfolio
Az építőipari lejtmenet továbbra is rányomja bélyegét a Masterplast számaira, az április-júniusi időszakban a harmadával visszaesett az építőipari anyaggyártó vállalat bevétele az előző év azonos időszakához képest és minden eredményszinten veszteséges lett. Bár az épületenergetikai programok késlekedése miatt kivárás jellemzi a piacot, a menedzsment arra számít, hogy 2024-től a Masterplast visszatérhet a növekedési pályára – derül ki a ma reggel publikált gyorsjelentésből.

A bevételek A magas infláció és a kedvezőtlen kamatkörnyezet hatására továbbra is építőipari recesszió jellemző a társaság piacain. Az új építések piaca európai szinten látványosan csökken, illetve a felújítási szegmensben is jelentős visszaesés tapasztalható, a támogatott épületfelújítási programok kifutása, illetve az új programok indításának elhúzódása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés