Előfizetői tartalom

Friss adatok érkeztek a tisztán elektromos autókról: ezért látunk belőlük sokat országszerte

Portfolio
Idén júliusban mintegy 1700 darabbal nőtt a klímabarát járművek száma Magyarországon, így mostanra átlépte az összesített számuk a 76 ezret, és jól látszik, hogy a tisztán elektromos járműveknél van a legnagyobb felfutás, a Budapest-vidék bontás pedig azt mutatja, hogy vidéken gyorsabb a terjedése a zöld rendszámos gépjárműveknek – derült ki a Belügyminisztérium adataiból.

A tárca legfrissebb adatai szerint a tisztán elektromos személygépkocsik száma a múlt hónap végére már meghaladta 42 ezret, emellett közel 2500 tisztán elektromos tehergépkocsi és több mint 400 környezetkímélő motorkerékpár futott az országban – emeli ki a statisztikák alapján készített közleményében az Energiaügyi Minisztérium.

Az elektromobilitás terjedése és a vele járó hálózatfejlesztési szükséglet is téma lesz a Portfolio Energy Investment Forum konferencián. További részletek:

Mindez az alábbi ábrákon így néz ki: szinte egyenleges ütemben növekszik évek óta Magyarországon a zöld rendszámos gépjárművek száma, így ha lineárisan kivetítjük az elmúlt egy évre jellemző havi 1780 darabos növekedést, akkor jövő márciusban már a 90 ezer darabot, jövő szeptemberben pedig a 100 ezer darabot is átlépi majd az ilyen járművek összesített száma.

A zöld rendszámon belüli kategóriákat külön nézve az látszik, hogy a tisztán elektromos járművek terjedése a leggyorsabb, ahogy fent jeleztük: már 42 ezret is meghaladta a számuk. A növelt hatótávolságú külső töltésű hibrid elektromos gépkocsik száma már 22 ezer darab felett jár, a külső töltésű hibrid elektromos gépkocsiké (plug-in hibrid gépkocsi) pedig 11 ezer darab felett.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés