Előfizetői tartalom

Nyugtató közleményt adott ki a napelemeseknek az Energiaügyi Minisztérium

Portfolio
Miután hétfőn kiküldött egy rövid nyugtató sajtóválaszt az Energiaügyi Minisztérium Kommunikációs Főosztálya a napelemeseknek, amelyet itt írtunk meg, kedden egy bővebb közleményt is kiadott a tárca, amely szintén nyugtató célzatú és azt üzeni, hogy meg fognak térülni azok a napelemes beruházások is, amelyeket már vagy megcsináltak, vagy év végéig befejezik. Így tehát olyan mértékben változnak majd az elszámolási paraméterek, amelyek a megtérülési szempontokat figyelembe veszik. Egyúttal azt is hangsúlyozzák, hogy uniós rendelet miatt kell 2024-től bevezetni a bruttó elszámolást az újonnan telepített napelemek esetén, ami régóta közismert tény, de arról nem szól a közlemény, hogy 2024-től miért tervezi évesről havi szaldóra megváltoztatni az elszámolást a már meglévő napelem rendszereknél a kormány, ugyanis a szakmai szövetség szerint ezt egyáltalán nem indokolják a brüsszeli szabályok.

A tárca közleményének fő üzenete az, hogy (kiemelések tőlünk): "A brüsszeli irányelvnek megfelelő hazai szabályozási tervek finomhangolása folyamatban van, a témában további egyeztetések várhatók. A kormány az eddigiekhez hasonlóan a jövőben is támogatja a családokat abban, hogy saját fogyasztásukat részben környezetbarát napelemes rendszerek telepítésével fedezzék."...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés