Előfizetői tartalom

Duplázódó bevételre számít, régiós vezető szerepre tör a Waberer’s

Portfolio
Bemutatta frissített stratégiáját a Waberer’s Csoport, melyben azzal számol, hogy 2027-re a közép- és kelet-európai régió első számú komplex logisztikai szolgáltatójává válik, miközben árbevétele és EBIT (üzemi) eredménye a tavalyi közel duplájára emelkedik. A vállalat a növekedést további beruházásokkal, akvizíciókkal, infrastruktúrafejlesztéssel, tevékenységének diverzifikációjával, szolgáltatásai között pedig a hozzáadott érték növelésével tervezi elérni. A stratégia megvalósítása során kiemelt figyelmet élveznek a fenntarthatósági szempontok, és a vállalat a tőkepiaci aktivitását is fokozni kívánják.

2027-re tavalyi árbevételének és EBIT (üzemi) eredményének közel duplázódásával számol a Waberer’s Csoport most bemutatott stratégiájában. A tervek szerint a vállalat a tavalyi 676 millióról 1,2 milliárd euróra (+72%) növelheti árbevételét, miközben EBIT eredménye 33 millióról 61 millió euróra (+82%) emelkedhet 2027-re. Ezzel folytatódhat a 2020-ban megvalósított üzleti modellváltást követő, 2021-ben indult növekedés.

wab5asd
Forrás: Waberer's Stratégia 2027

Barna Zsolt, a Waberer’s elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a 2021-ben meghatározott, korábbi stratégiai célok jelentős része mára teljesült, azok eredménye a 2023-as gazdálkodási számokban jól látható. Kiemelte, hogy ma a Waberer’s Csoport Európa meghatározó, saját flottával rendelkező közúti logisztikai vállalata és Magyarország piacvezető komplex logisztikai szolgáltatója. Ezen alapokra építve a vállalat célja,

hogy 2027-re a közép- és kelet-európai régió első számú komplex logisztikai szolgáltatójává váljon teljes körű, ügyfélközpontú és fenntartható szolgáltatási portfólióval.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés