sam altman openai microsoft nadella
Üzlet

Meglepő helyen tűnhet fel az OpenAI váratlanul kirúgott vezére

Portfolio
Sam Altman, az OpenAI múlt pénteken váratlanul menesztett vezérigazgatója a jelek szerint a Microsofthoz csatlakozik. Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója azt írta a X-en, hogy Altman egy új, fejlett mesterséges intelligenciával foglalkozó kutatócsoportot fog vezetni a társaságnál.

Az OpenAI igazgatótanácsa pénteken késő este jelentette be, hogy eltávolítja posztjáról Sam Altman vezérigazgatót, helyét ideiglenesen Mira Murati technológiai vezető veszi át.

A váratlan vezetőváltást az igazgatótanács azzal indokolta, hogy "a vezérigazgató nem volt következetesen őszinte az igazgatótanáccsal folytatott kommunikációjában, ami akadályozta az igazgatótanácsot feladatai gyakorlásában". A hétvégén felröppent a pletyka, miszerint mégis visszahívnák Altmant a céghez, ám ma reggel a CNBC már arról értesült, hogy a Twitch korábbi vezérigazgatóját, Emmett Sheart nevezik ki a vállalat élére.

Utóbbi értesülést erősítik Satya Nadella szavai is. Az egész technnológiai világot lázban tartó történet újabb fejleménye, hogy az OpenAI-ban 49%-os tulajdonrésszel rendelkező Microsoft vezére az X közösségi médiaplatformon közölte, hogy Altman és az OpenAI korábbi elnöke és igazgatótanácsi elnöke, Greg Brockman más kollégákkal együtt csatlakozik a Microsofthoz, hogy egy új, fejlett AI-kutatócsoportot vezessenek.

Nadella úgy fogalmaz: "Továbbra is elkötelezettek vagyunk az OpenAI-jal való partnerségünk mellett. Alig várjuk, hogy megismerjük Emmett Sheart és az OAI új vezetői csapatát, és együtt dolgozhassunk velük. És rendkívül izgatottan osztjuk meg a hírt, hogy Sam Altman és Greg Brockman kollégáival együtt csatlakozik a Microsofthoz, hogy egy új, fejlett mesterséges intelligenciával foglalkozó kutatócsoportot vezessenek. Alig várjuk, hogy gyorsan léphessünk, hogy biztosítsuk számukra a sikerükhöz szükséges erőforrásokat."

Címlapkép forrása: Kevin Dietsch/Getty Images

tőzsde
zelenszkij-orban
gyemant-oroszorszag-ekszer-szankcio
nav nemzeti ado- es vamhivatal
grönland
orosz útlevél stock
bét
Tematikus PR cikk
2024. március 19.
Agrárium 2024
2024. március 7.
Property Warm Up 2024
2024. március 20.
Portfolio-MAGE Járműipar 2024
2024. április 11.
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Tanfolyam
22+1 órás komplex tanfolyam, ahol a tőzsdei kereskedés és befektetés alapjait sajátíthatod el.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Ez is érdekelhet
tőzsde