Előfizetői tartalom

Új világ jön a csalásoknál: változik, hogy ki viseli a károkat

Portfolio
A hatóságokkal együttműködve zajlik annak előkészítése, hogy a számhamisításokat ne tudják kivitelezni a bűnözők. A jövőben változnak az uniós szintű kártérítési szabályok is: ha a bank nevében vernek át egy ügyfelet, az első esetben vissza kell utalni neki a pénzt - mondta Luspay Miklós, az MNB kéviselője a Mastercard szakmai rendezvényén. A Magyarországon is egyre nagyobb problémát jelentő, egyre terjedő pénzügyi csalási esetekről, a kiberbiztonsági trendekről szólt a „Future Unlocked” konferenciájának délutáni fő szekciója.

Mit mond az MNB? Luspay Miklós, az MNB Pénzügyi infrastruktúrák igazgatóságának igazgatója szerint a bűnözői csoportok nem tűntek el, csak a digitális világba kerültek át, a pajszert lecserélték laptopra. Az ügyfeleket elsősorban pszichológiai manipulációval tévesztik meg. A világ nem változott meg, csak a fórumok, ahol a bűnözők megpróbálnak becserkészni minket....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés