Előfizetői tartalom

"A komoly üzleti döntések még mindig a futballpályákon, a szivarszobákban vagy a vadászatokon születnek"

Portfolio
Nem igazán tud egyensúlyba kerülni a női-férfi vezetők aránya Magyarországon, a nőknek egyrészt többet kell teljesítenie az elismerésért, másrészt az sem segíti elő az egyenlőséget, hogy itthon a komoly üzleti döntések még mindig inkább a futballpályákon, a szivarszobákban vagy a vadászatokon születnek - véli azoknak a kis-, és középvállalati vezetőknek az 50%-a, akiket az MVÜK megkérdezett egy felmérésében. A nemi egyenlőtlenségek jobb feltárása érdekében a készített felmérést 221 szenior vezető töltötte ki, ebből kiderült például, hogy az elmúlt 3 évben a vállalatok nagy részében alig változott a női vezetők aránya, illetve, hogy a bérezésben is érződik a különbség. Az Eurostat adatai alapján óránként 17,3%-kal kevesebbet keresnek a nők Magyarországon, mint a férfiak. Vagyis akár azt is mondhatnánk, hogy novembertől decemberig a nők ingyen dolgoznak a férfi kollégákhoz képest.

A 2023 októberében végzett nem reprezentatív kutatás a Magyarországon működő kis- és középvállalatok női vezetőinek erősségeit, kihívásait, kompetenciáit, fejlesztendő területeit és a női vezetői léttel kapcsolatos sztereotípiákat mérte fel. A kutatásban az MVÜK Női Vezetői Klub az Opten adatbázisában szereplő, minimum 100 millió forint éves árbevételű cégek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés