Előfizetői tartalom

Emelkedik az olajár, elszállt a földgáz

Portfolio
Negatív volt ma a hangulat az európai tőzsdéken, ez többek között annak is betudható, hogy kedvezőtlen gazdasági adatok érkeztek Németországból: az Ifo Intézet felmérése szerint decemberben váratlanul visszaesett az üzleti hangulat, ez a visszaesés mind a jelenlegi körülményekben, mind a jövőbeli várakozásokban tükröződött, ami a gazdaság további gyengülését jelzi. A magyar tőzsde elsősorban az OTP remek teljesítményének köszönhetően szembe ment az általános európai hangulattal, és erősödéssel zárt. A tengerentúlon mérsékelt elmozdulásokat láttunk ma, míg a délutáni órákban jelentősen megugrott az olaj ára, annak köszönhetően, hogy a BP is felfüggesztette a Vörös-tengeren keresztüli hajózást a jemeni húszi lázadók által elkövetett támadássorozatot követően.

2023. december 18. 22:08 Megosztás Pluszos zárás A Dow index alig mozdult a mai kereskedésben, viszont az S&P 500 jelentősebb, 0,5, és 0,6 százalékos emelkedéssel zárt, az élen a technológiai vállalatokkal. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés