Előfizetői tartalom

Itt a friss brókersorrend - Ki lett a legnagyobb 2023-ban?

Portfolio
Visszafogott részvénypiaci forgalom mellett, de jelentős emelkedéssel zárta a 2023-as évet a magyar tőzsde – derül ki a BÉT havi forgalmi statisztikáiból. A brókercégek közül decemberben a Concorde állt az élen, míg a teljes évet tekintve az Erste bonyolította a legnagyobb forgalmat.

A nemzetközi tőkepiaci hangulatot 2023-ban is a geopolitikai feszültségek, valamint a korábbi évek kríziseinek gazdasági hatásai határozták meg. Az év ugyanakkor a visszarendeződésről, a piaci volatilitás mérséklődéséről szólt, amely elsősorban az inflációs nyomás enyhülésére és az energiapiaci viszonyok normalizálódására vezethető vissza. Olyan tőzsdei jelenségeket hozott emellett 2023, mint a tech szektor szárnyalása, a kriptoeszközök visszaszorulása vagy a kötvényhozamok drasztikus csökkenése.

A Budapesti Értéktőzsde vezető tőzsdeindexe, a BUX index esetében – a február-márciusi megtorpanástól eltekintve – az egyenletes növekedés volt tapasztalható, amely rekorddöntésekben csúcsosodott ki az év végére.

Decemberben 60 620 ponton zárt, amely novemberhez képest 4,5 százalékos, míg éves szinten 38,4 százalékos növekedést jelent.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés