Előfizetői tartalom

Megszakadt a jó széria az amerikai tőzsdén

Portfolio
Nőtt az éves infláció decemberben az eurózónában, ennek is köszönhetően a tőzsdék rossz hangulatban várták a tengerentúli adatközléseket, ahol az amerikai munkanélküliségi ráta és a mezőgazdaságon kívül foglalkoztatottak számának alakulása volt hangulatbefolyásoló tényező. Koradélután ki is jöttek a számok: a vártnál sokkal magasabban alakult a mezőgazdaságon kívül foglalkoztatottak száma decemberben, ez pedig a munkaerőpiac további erősödését jelenti - a feszes munkaerőpiaci kilátások mérsékelik az amerikai jegybank korai kamatcsökkentésének az esélyét, ezért még markánsabb hangulatromlás látszik az adatközlés után a tőzsdéken. Az amerikai indexek végül minimális emelkedéssel zártak, de így is megtört a kilenc hete tartó emelkedő széria.

2024. január 05. 22:04 Megosztás Minimális pluszok a zárásban Minimális emelkedésekkel zárták a hét utolsó kereskedési napját az irányadó amerikai indexek, a Dow és a Nasdaq 0,1 százalékkal, az S&P 500 0,2 százalékkal került feljebb. A hetet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés