Előfizetői tartalom

Nem volt ma erő a tőzsdékben

Portfolio
Adatok tekintetében ma többek között a német GDP 2023-as előzetes becslésére figyelhettek a befektetők, ami alapján most már biztosra mondható, hogy zsugorodott a gazdaság a tavalyi év során - vélhetően ennek hatására is láthatunk kisebb hangulatromlást a kontinens tőzsdéin, de ugyancsak rontott a kilátásokon, hogy az EKB kormányzótanácsának egy tagja úgy fogalmazott, hogy a tartós infláció veszélye miatt idén nem lesz lehetősége a jegybanknak arra, hogy kamatot csökkentsen. A negatív alaphangulattal szembement a magyar tőzsde, amely újabb zárócsúcsot állított be. A fentieken túl elsősorban a holnap elstartoló davosi Világgazdasági Fórumra várnak a piacok, ahol folyamatosan tanácskoznak a világ vezető politikusai és üzletemberei keddtől péntekig. Amerikában ma nem nyit ki a piac, a Martin Luher King-nap miatt.

2024. január 15. 17:53 Megosztás Gyenge zárás Európában Gyengén szerepeltek ma az európai tőzsdék, a DAX 0,5 százalékot esett, míg a CAC 0,7 százalékkal került lejjebb, a FTSE 100 pedig 0,4 százalékkal gyengült. A milánói börze is lejjebb került...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés