Előfizetői tartalom

Kiderült, mennyi osztalékot fizetne a Graphisoft Park

Portfolio
Megérkezett a mai piaczárás után a Graphisoft Park gyorsjelentése, és a legújabb fejleményeket áttekintve vegyes érzéseink lehetnek, hiszen hideget és meleget is tartalmaz a friss jelentés. Az egyik oldalon rekord eredményeket jelentett a cég, aminek az osztalékra váró részvényesek örülhetnek, ráadásul az is kiderült, hogy részvényenként 70 eurocentes osztalékfizetést javasol az igazgatóság, ami szép osztalékhozammal kecsegtet. A másik oldalon viszont kevésbé jó híreket is érkeztek, hiszen csökkent a kihasználtság, és a menedzsement korábbi prognózisát megerősítve csökkenő bevételre, növekvő költségekre, és alacsonyabb profitra számít az idei évben.

Csökkent a kihasználtság

A bizonytalan gazdasági környezet a kialakult irodapiaci túlkínálat mellett érzékelhetően csökkenő keresletet okoz az irodapiacon, a bérlőknél a home office lehetőségének integrálása, és a meglévő irodaterületek funkciójának rugalmas alakítása került előtérbe - áll a jelentésben. A Graphisoft Park a bérlőinél is ezt tapasztalta: a közösségi terek, tárgyalóhelyiségek flexibilis használata és a hibrid munkavégzés összességében csökkenti az igényelt bérlemények méretét. A trend következtében a Graphisoft Park kihasználtsága a 2023-as év során tapasztalt 97-98 százalékról

év végére 95 százalékra csökkent.

gparkq4kihasználtság

Érdemes azonban hozzátenni, hogy a budapesti átlagot tekintve – egyes felmérések szerint a budapesti átlagos üresedési ráta 2023. év végére 14 százalékot ért el, 2024-ben pedig ennek további növekedése várható – még mindig kedvező.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés