Előfizetői tartalom

Ha ez bejön, durván elszállhat az arany ára

Portfolio
Tavaly év végén már írtunk róla, hogy új időszámítás kezdődött az arany piacán. Ezt követően azonban meglehetősen óvatos mozgásokkal kezdte az évet a sárga nemesfém, ennek ellenére azonban továbbra is bőven van ok az optimizmusra, hiszen különösen az év második fele tartogathat majd az izgalmakat. Ráadásul most a Citi elemzői is ismertettek olyan forgatókönyveket, amelyek szerint a következő időszakban akár 50 százalékot is ralizhat a sárga nemesfém. Ennek apropóján megnéztük, hogy milyenek most a kilátások az arany piacán.

Vihar előtti csend?

Az arany unciánkénti jegyzése az idei évben egy sávban mozgott 2000 és 2060 dollár között. Az elmúlt hetek mozgásai azonban ennek ellenére adnak okot a bizakodásra, hiszen a 2000 dollár eddig egy fontos lélektani határ volt az arany számára, amely felett a múltban nem tudott sokáig maradni a jegyzés,

egyelőre azonban nyoma sincs az elmúlt években látott erős eladói nyomásnak.

arany0223

Tavaly év végén közzétett elemzésünkben említettük, hogy a csökkenő hozamkörnyezet kedvezhet az aranynak, egyelőre azonban úgy tűnik, hogy a vártnál később kezdődhetnek el a kamatvágások az Egyesült Államokban, a továbbra is erős gazdasági adatok, valamint a ragadós infláció miatt. Ebből a szempontból tehát érthető a kivárás.

Amire választ kaphat cikkünkben:

  • Vihar előtti csend van az arany piacán.
  • Az elemzők szerint van 3 esemény is, ami komoly ralit indíthat el.
  • Miért az év második fele tűnik igazán biztatónak az arany piacán?

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés