Előfizetői tartalom

Rászabadították a mesterséges intelligenciát a telefonokra - Mutatjuk, mi a legizgalmasabb most a mobiloknál

Fekete Beatrix, Bacelona, MWC
A világ legnagyobb technológiai vállalatai a héten Barcelonába érkeztek a Mobile World Congressre, hogy bemutassák a legújabb mobiltechnológiát, és jövőbe mutató fejlesztéseiket. Mára vitathatatlanul a kiállítás vált a mobilpiac legfontosabb eseményévé, idén több mint 100 ezer látogatóval. A mesterséges intelligencia körüli hype körbelengte az egész rendezvényt, a technológiai és távközlési vállalatok új termékeket és funkciókat mutattak be standjaikon, remélve, hogy a generatív mesterséges intelligencia körüli felhajtás fellendíti az okostelefonok értékesítéseit. Az is látszik, hogy még nem adták fel a hajtogatható modelleket a gyártók. Most bemutatunk néhány izgalmas mobilkészüléket, a teljesség igénye nélkül, amiket élőben kipróbálhattunk a rendezvényen.

Bár a legnagyobb mobilgyártók, mint a Samsung már leszoktak arról, hogy az MWC-n mutassák be legújabb telefonjaikat, inkább saját rendezvényt szerveznek, akadnak még, akik ide időzítik a legújabb telefonok bemutatását. A kínai technológiai vállalat, a Honor például az idei MWC-n mutatta be új Magic 6 Pro okostelefonját, valamint MagicBook Pro 16 laptopját is. Utóbbi mesterséges intelligencia funkciót is kapott, ami például lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az olyan alkalmazásokat, mint például az üzenetküldők, egyetlen húzással áthelyezzék az eszközök között, például egy androidos okostelefonról egy Windows PC-re. Az eszköz Kínában már elérhető, és a vállalat azon dolgozik, hogy kereskedelmi forgalomba hozza a tengerentúlon.

honor6

A készülékek mellett egy kísérleti szemkövető AI funkciót mutatott be a Honor, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy távolról nyissák ki és mozgassák autójukat, csak a telefon képernyőjére pillantva. A vállalat közben azon is dolgozik, hogy globálisan integrálja telefonjába az úgynevezett LlaMA 2 nagy nyelvi modellt, a ChatGPT-hez hasonló saját eszközét.

A rendezvényen szembetűnő volt az is, hogy a telefongyártók nem adták még fel azt, hogy a hajtogatható telefonokra rászoktassák a fogyasztókat.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés