Előfizetői tartalom

Magas szinten találtak rákkeltő anyagot több pattanás elleni készítményben

Portfolio
Az amerikai Valisure laboratórium arra hívta fel a figyelmet, hogy több akne (pattanás, mitesszer) kezelő termékben, köztük az Estee Lauder féle Clinique, a Target féle Up & Up, és a Clearasil márkák termékeiben is rákkeltő benzolt találtak magas szinten. A Valisure felszólította az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóságot a termékek vizsgálatára és esetleges visszahívására.

A Valisure nevű független amerikai laboratórium arra hívta fel a figyelmet, hogy több akne kezelő termékben, (Clinique, Up & Up, Clearasil márkák) magas benzol szinteket észleltek. A benzol egy ismert rákkeltő vegyi anyag. A laboratórium emiatt beadványt nyújtott be az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatósághoz (FDA), kérve a termékek piacról való visszahívását, továbbá...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés