Nagyot nőtt tavaly a Debrecenben üzemet építő kínai akkumulátorgyártó, a CATL

Portfolio
Nagyot nőtt tavaly a CATL bevétele és profitja, a Debrecenben is üzemet építő kínai akkumulátorgyártó tavaly is az első helyen az elektromos járműbe szerelhető akkumulátorok nemzetközi piacán.

A CATL bevétele 22 százalékkal 401 milliárd jüanra, profitja pedig 44 százalékkal 44 milliárd jüanra emelkedett 2023-ban.

A vállalat piaci részesedése a Kínában elektromos járművekhez gyártott akkumulátorokból 2023-ban 44,5 százalék volt, a legnagyobb megrendelők között van a Li Auto, a Zeekr, a NIO, az AITO és a BMW.

De nemcsak Kínában, de globálisan is piacvezető a CATL. Az SNE Research felmérése szerint a kínai vállalat hetedik éve áll az első helyen az elektromos járművekbe szerelhető akkumulátorok nemzetközi piacán.

A CATL által előállított akkumulátorok teljesítménye tavaly 259,7 GWh-t tett ki, ami 40,8 százalékkal haladja meg a 2022-es eredményt. Ennek köszönhetően a CATL nemzetközi piaci részesedése 2023-ban elérte a 36,8 százalékot. A CATL piaci részesedése az energiatárolók tekintetében is három éve világelső: 2023-ban 40 százalékos globális piaci részesedést ért el az SNE Research szerint.

Címlapkép forrása: Qilai Shen/Bloomberg via Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF