Előfizetői tartalom

Gigantikus naperőmű fejlesztésekbe kezdhetnek Magyarországon a kínaiak

"A Magyarországon akkumulátor- és elektromos autógyárakat építő kínai cégek felismerték azt, hogy az Orbán-kormány képtelen megoldani az energiaigényüket, ezért saját kezükbe vették az ügyet, és saját naperőműveket fognak építeni" - jelezte egy jó kapcsolatokkal rendelkező üzleti forrás a Vsquare-nek, amely értesülésre jól rímelt Orbán Viktor kormányfő minapi érvértékelőjének néhány mondata is. A forrás úgy tudja, hogy a kínai naperőművi beruházások mérete legalább 2,5 milliárd dollár, azaz mostani árfolyamon legalább 900 milliárd forint lesz. A magyarországi naperőművek terjedésének kilátásairól, a zöld áram beszerzés és elosztás kérdéseiről is szó lesz a Portfolio április 11-i Vállalati Energiamenedzsment konferencián, további részletek itt érhetők el.

A V4-es ügyekkel foglalkozó oknyomozó portál legfrissebb hírlevelében az egész kínai naperőművi fejlesztés "saját kézbe vételének" gyökereként egy látszólag teljesen független ügyet jelölt meg. Arra emlékeztet ugyanis, hogy számos nyugati kormányzati forrása szkeptikus a Paks II. projekt haladásával kapcsolatban, és egyiküknek egy magasrangú magyar kormányzati forrás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés