Újra lépett Amerika, leszerelik a CATL akkumulátorait  az egyik legnagyobb tengerészgyalogsági bázison

Újra lépett Amerika, leszerelik a CATL akkumulátorait az egyik legnagyobb tengerészgyalogsági bázison

Két hete számoltunk be arról, hogy az amerikai törvényhozók megtiltották az amerikai védelmi minisztériumnak, hogy a legnagyobb kínai gyártók, például a CATL által gyártott akkumulátorokat vásároljanak. Most kiderült, hogy a kongresszus nyomására az egyik nagy amerikai közműcég, a Duke Energy azt tervezi, hogy leszereli a CATL által gyártott energiatároló akkumulátorokat az ország egyik legnagyobb tengerészgyalogsági bázisán, és fokozatosan kivonja a CATL termékeit a polgári projektjeiből.

Elárulta a CATL európai vezetője, mire lehet számítani debreceni akkumulátorgyárban

Elárulta a CATL európai vezetője, mire lehet számítani debreceni akkumulátorgyárban

Magyarország történetének legnagyobb magánberuházását hajtja végre a CATL Debrecenben, mintegy 3000 milliárd forint értékben, az épülő akkumulátorgyár a nagyvállalat és az ország gazdasága szempontjából is kiemelten fontos projekt. Jelentős visszhangja volt azonban a gyár elleni tiltakozásnak, míg a Magyarországra települő akkumulátorgyártó-kapacitások a mai napig megjelennek témaként a közéleti vitákban. Jason Chen, a CATL európai operációért felelős vezetője nyilatkozott a Portfolio-nak a debreceni beruházás fogadtatásáról, a gyár szerepéről a vállalat európai terveiben, valamint a CATL és Debrecen kapcsolatáról.

Továbbra is dominálja az akkumulátorpiacot a Debrecenben terjeszkedő CATL

Továbbra is dominálja az akkumulátorpiacot a Debrecenben terjeszkedő CATL

A kínai vállalatok folyamatosan növelik részesedésüket az elektromos autók akkumulátorainak piacán az Egyesült Államokban és Európában, főként a versenyképes árképzésnek köszönhetően - írja a Bloomberg. Egy friss elemzés szerint az idei első félévben a mindössze két cég, a CATL és a BYD fedte le az EV-akkumulátorpiac közel felét.

Debrecen polgármestere bezáratná az akkumulátorgyáraknak hagyott kiskaput

Debrecen polgármestere bezáratná az akkumulátorgyáraknak hagyott kiskaput

Papp László (Fidesz-KDNP) hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, elfogadhatatlan, hogy olyan szabályozás legyen érvényben, amely lehetővé teszi a kormányhivatalok számára, hogy a környezetszennyező cégekkel szemben ne bírságot szabjanak ki, ne a bezárás szankciója fenyegesse a szabályok megszegőit, hanem szerződést kössenek velük, amelyben a szennyező vállalja, hogy egy bizonyos határidőn belül megszünteti a jogsértést.

Felfedte Szijjártó Péter: Magyarország a világ második legnagyobb akkumulátorgyártó hatalma lesz

Felfedte Szijjártó Péter: Magyarország a világ második legnagyobb akkumulátorgyártó hatalma lesz

A kelet-nyugati együttműködésből eddig is sokat profitált Magyarország, hiszen a három német prémium autógyártó márka mellett a világ tíz legnagyobb akkumulátor gyártója közül öt már hazánkban van, és így Magyarország jelenleg a negyedik legnagyobb akkumulátor gyártó hatalom a világon, de hamarosan a második helyre fog feljönni – erősítette meg a nyáron már pezdegetett kilátást a kínai Egy övezet, egy út konferencián ma Hongkongban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Mindez éppen azokban az órákbanhangzott el, amikor Ursula von der Leyen európai bizottsági elnök Strasbourgban bejelentette, hogy Brüsszel szubvenciós vizsgálatot indít a kínai elektromos autógyártók uniós tevékenységével kapcsolatban, ami kiterjedhet akár a magyarországi akkumulátor gyárak szaporodására is.

Még sokáig drágábbak lesznek az elektromos autók, mint a belső égésűek

Még sokáig drágábbak lesznek az elektromos autók, mint a belső égésűek

A Mercedes-Benz vezérigazgatója, Ola Kaellenius kijelentette, hogy az elektromos járművek (EV-k) gyártási költségei továbbra is meghaladják a belső égésű motoros modellekét. Ez a jóslat akkor hangzott el, amikor a Mercedes-Benz újabb információkat hozott nyilvánosságra legújabb EV modelljéről, a CLA kompakt elektromos szedánról - írja a Reuters.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Megindult Izrael kegyetlen megtorlása: egyszerre több vörös vonalat is átléptek
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.