Esésbe váltottak az amerikai tőzsdék a fontos adatok előtt
Portfolio
A vezető európai részvényindexek csütörtökön jellemzően mérsékelten emelkedtek, és a nyitás után a három vezető amerikai tőzsdénél is ez történt, aztán a záráshoz közeledve esésbe váltottak az indexek. Ez a zárásra 1,2-1,4% körüli eséssé duzzadt, amelyben kedvezőtlen vállalati gyorsjelentési eredmények mellett a pénteki átfogó amerikai munkaerőpiaci adatok előtti óvatossági pozíciózárásoknak, továbbá az Izraelt ért kemény amerikai figyelmeztetésnek is szerepe lehetett. A magyar piac történelmi csúcsra emelkedett a nyitás után - nem sokkal később azonban lefordult a BUX.
Megosztás

Jelentős mínusz lett a vége

Zárásra is jelentős mínusz maradt a három vezető amerikai részvényindenél, ennek mértéke 1,2-1,4% volt. A legnagyobb esés a Nasdaq-nál alakult ki, a legkisebb az S&P-nél, és összességében négynapos menetelésnek lett így vége.

Megosztás

Esésbe váltottak az amerikai tőzsdék a fontos adatok előtt

A kezdeti enyhe emelkedés után az elmúlt egy órában esésbe váltottak a vezető amerikai részvényindexek, amelyekben néhány kedvezőtlen vállalati gyorsjelentési eredmény mellett a pénteki átfogó munkaerőpiaci jelentés előtti óvatossági pozíciózárások, profitrealizálás is szerepet játszhat. A Dow Jones csaknem 400 pontos, 1%-os eséssel 38700 pont közelébe hullott, az S&P és a Nasdaq 0,7% körüli esést mutat jelenleg rendre 5174, illetve 16170 pont körülre.

Megosztás

Emelkednek az amerikai tőzsdék

Határozott emelkedéssel nyitottak az amerikai tőzsdék, a Dow 0,7 százalékot erősödött, míg az S&P 500 0,8 százalékkal került feljebb, a Nasdaq pedig 1 százalékot emelkedett. A megacap technológiai részvények visszapattantak, az Nvidia1,5 százalékkal, a Meta pedig közel 3 százalékkal emelkedett. A ma közzétett adatok szerint a múlt héten a vártnál nagyobb mértékben nőttek az első munkanélküli segélykérelmek, és január vége óta a legmagasabb szintre emelkedtek. Ez alapvetően pozitív a kamatvágási várakozások szempontjából, bár a holnapi munkaerőpiaci adatot várja igazán a piac.

spx04044asda
Megosztás

Bajok vannak, elhalasztották a Ford új SUV-jának gyártását

A Ford bejelentette, hogy elhalasztja az új elektromos SUV-jának gyártását és helyette a hibrid járművekre fog koncentrálni az amerikai piacon - jelentette a CNBC.

Bajok vannak, elhalasztották a Ford új SUV-jának gyártását
Megosztás

Háború és recesszió: ide menekül a pénz

A mögöttünk álló hónapokban egyre feszültebbé váltak a geopolitikai konfliktusok, lehet itt gondolni az orosz-ukrán háborúra, vagy akár a közel-keleti eseményekre is. De nem csak ez az oka annak, hogy egyre nagyobb hévvel halmozzák az aranyat a biztos menedék reményében a befektetők: az amerikai kamatpolitikával kapcsolatos félelmek, az elnökválasztás okozta bizonytalanság és a jegybankok szűnni nem akaró aranyétvágya mind olyan tényezők, amelyek hozzájárultak ahhoz, hogy soha nem látott szintre lőjjön ki a sárga nemesfém árfolyama. De pontosan mi áll ezen félelmek mögött, tényleg jó ötlet most aranyba menekülni?

Háború és recesszió: ide menekül a pénz
Megosztás

Nagyot robbant ez a befektetés - Még mindig nem késő beszállni?

Nemrég mi is írtunk róla, hogy az arany után az ezüstben is lehetnek jó lehetőségek. Az azóta eltelt hetekben pedig nagyon erős ralit láthattunk a nemesfémek piacán, az ezüst pedig valóban jobbnak bizonyult az aranynál. A mostani erőteljes emelkedés ellenére azonban még mindig tartogat jó lehetőségeket az ezüst. Még mindig nem késő beszállni?

Nagyot robbant ez a befektetés - Még mindig nem késő beszállni?
Megosztás

Esni kezdett az év egyik legnagyobb tőzsdei sztárterméke

A kakaó ára harmadik napja esik, megtörve az év eleje óta tartó piaci momentumot. Ez részben annak tudható be, hogy a nyugat-afrikai termelők jövedelmezőségi kilátásainak javulása növelheti a kínálatot, miután Elefántcsontpart és Ghána is emelte a termelői árakat, ami beruházásokhoz vezethet a régióban - közölte a Bloomberg.

Esni kezdett az év egyik legnagyobb tőzsdei sztárterméke
Megosztás

Óvatos mozgások Európában

A délutáni kereskedésben nagyrészt emelkednek az európai tőzsdék, bár határozott erősödésről továbbra sem beszélhetünk, mindössze mérsékeltek az elmozdulások. A magyar piac a reggeli csúcsdöntés után továbbra is a negatív tartományban mozog, elsősorban az OTP gyengülése miatt - a bankpapír 0,8 százalékos esésben van, részben azért is, mert Nagy Márton ma arról beszélt egy rendezvényen, hogy a lakossági kamatstop július elseje után is maradni fog.

euindexek0404a
Megosztás

Új fronton támad a BYD, még idén megérkezik az első pickup

A kínai autógyártó BYD bejelentette, hogy idén piacra dobja első elektromos pickupját, amely globális szinten versenyez majd többek között a Ford, a Toyota és a Tesla hasonló modelljeivel, miközben a vállalat tovább erősíti pozícióját az elektromos járművek piacán - számolt be a CNBC.

Új fronton támad a BYD, még idén megérkezik az első pickup
Megosztás

Opus részvényeket vett a cég vezérigazgató-helyettese

Közel 7 millió forint értékben vásárolt Opus részvényeket a cég vezérigazgató-helyettese.

Opus részvényeket vett a cég vezérigazgató-helyettese
Megosztás

9 hónapos rekord a Molnál

A magyar piac a mai kereskedésben gyengélkedik, elsősorban az OTP húzza lefelé a BUX-ot a nagypapírok közül, azonban a Mol 0,3 százalékos emelkedésben van ma. Az olajcég árfolyama az elmúlt napokban feljebb került, részben az olajárak emelkedésének köszönhetően.

mol0404
Megosztás

Milliárdokat fizet a vezetőinek a Mol

2023 rendkívül sok bizonytalanságot hozott a magyar vállalatoknak az elhúzódó háború, a magasan alakuló infláció, a hektikusan teljesítő forint és a masszív kormányzati elvonások miatt. Ennek ellenére energiaipari vállalatként, a magasan alakuló olaj-és gázár környezetben kimondottan sikeres évet tudhat maga mögött a Mol - a jó teljesítmény pedig a felsővezetők javadalmazásában is nyomon követhető.

Milliárdokat fizet a vezetőinek a Mol
Megosztás

Mennyit kerestek tavaly a Richter vezetői? Mutatjuk a számokat

Közzétette április 25-re meghirdetett közgyűlésének határozati javaslatait a Richter, amelyben szerepel a felsővezetők és igazgatósági tagok javadalmazása is. Összegyűjtöttük, hogy mennyi kerestek tavaly a cégvezetők.

Mennyit kerestek tavaly a Richter vezetői? Mutatjuk a számokat
Megosztás

Történelmi csúcsot döntött a magyar tőzsde

Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

Tegnap jelentősen emelkedett a BUX index, így sikerült kitörnie a 66 500 forintos szint fölé és új történelmi csúcsot elérnie. A mai kereskedés első szakaszában úgy tűnt, hogy a lendület ma is kitarthat, hiszen az index értéke újabb rekordot állított be 66 988,7 pontnál, mielőtt lefordult volna. Jelenleg 0,2 százalékos mínuszban van a BUX.

bux0404

Amint alább látszik, a BUX index komponensei nagyrészt esnek, a blue chipek közül egyedül a Richter emelkedik, míg a midcapeknél az Appeninnt kell kiemelni, amely a mai emelkedéssel közel került hozzá, hogy közel 6 éves csúcsot állítson be a jegyzés.

buxkomp0326a
Megosztás

Vegyes nyitás Európában

Vegyes nyitást láttunk az európai tőzsdéken, a DAX 0,2 százalékot esett, míg a CAC 0,1 százalékkal került lejjebb, a FTSE 100 pedig 0,1 százalékot emelkedett. A milánói börze stagnál, míg a spanyol piac 0,1 százalékos mínuszban indította a napot.

ddax0404
Megosztás

Történelmi csúcson a magyar tőzsde

Emelkedéssel indult a kereskedés a magyar tőzsdén, amivel a BUX új történelmi csúcsot állított be a nyitás után.

Történelmi csúcson a magyar tőzsde
Megosztás

Nem lassít az OTP, közel félmilliárd forintért vett saját részvényeket

Szerdán is folytatta a saját részvények vásárlását az OTP, ezúttal közel félmilliárd forintért vásárolt a bank - derült ki a BÉT honlapján közzétett közleményből.

Nem lassít az OTP, közel félmilliárd forintért vett saját részvényeket
Megosztás

Itt van, miről szavazhatnak a Richter részvényesei a közgyűlésen

Április 25-én tartja éves rendes közgyűlését a Richter, amelyhez kapcsolódóan a társaság most közzétette határozati javaslatait. Az éves beszámoló elfogadása mellett a közgyűlés szavazhat az osztalékról, saját részvény vásárlásokról, valamint igazgatósági és felügyelőbizottsági tagok megválasztásáról.

Itt van, miről szavazhatnak a Richter részvényesei a közgyűlésen
Megosztás

Magyarul is elérhetővé válik a Lightyear platformja

Magyar nyelven is hozzáférhetővé teszi befektetési platformját a Lightyear - közölte a társaság.

Magyarul is elérhetővé válik a Lightyear platformja
Megosztás

Kiderült, hogy a gigantikus osztalékon felül fizet-e extra osztalékot az OTP

Közzétette a közgyűlési napirendi pontjait az OTP, az április 26-i eseményen többek között az osztalékról is döntenek a részvényesek.

Kiderült, hogy a gigantikus osztalékon felül fizet-e extra osztalékot az OTP
Megosztás

Emelkedés jöhet

Mik az aktuális események a tőzsdéken?

  • Vegyesen zártak tegnap a vezető amerikai részvényindexek, a Dow Jones 0,1 százalék mínuszban fejezte be a napot, a S&P 500 0,1 százalékot emelkedett, míg a Nasdaq 0,2 százalék pluszban zárt.
  • Az ázsiai tőzsdéken ma reggel emelkedés látszik, a Nikkei 1,02 százalékos pluszban van, míg a szingapúri piac 0,5 százalékot emelkedett. Kínában, Hongkongban, és Tajvanon kereskedési szünnap volt ma.
  • Jó hangulatban nyithatnak az európai tőzsdék, a határidős részvényindexek állása alapján a DAX 0,4 százalékkal kerülhet feljebb, a CAC 0,27 százalék pluszban nyithat, míg a FTSE 0,28 százalékot emelkedhet.
  • Az amerikai határidős részvényindexek emelkedést vetítenek előre a piacnyitásra, a Dow Jones 0,19 százalék pluszban nyithat, a S&P 500 0,29 százalékkal kerülhet feljebb, míg a Nasdaq 0,4 százalékot emelkedhet.

Mi várható makro fronton?

Ma már közzé is teszi a KSH a külkereskedelmi termékforgalom előzetes becslését februárból, külföldön az európai termelői infláció mellett az EKB jegyzőkönyvére kell figyelni: kiderül belőle, hogyan vélekednek a monetáris politikai kilátásokról a jegybankárok. Újabb foglalkoztatottsági adat érkezik az USA-ból, ezúttal az elbocsátások alakulását teszik közzé.

2024. április 1-7. makronaptár
Magyar makrogazdaság
április 2. kedd 8:30 MNB Pénzügyi számlák Q4
április 2. kedd 8:30 KSH Ipari termelői árak febr.
április 2. kedd 8:30 KSH Külkereskedelem (második becslés) jan.
április 2. kedd 8:30 KSH A kormányzati szektor egyenlege 2023
április 2. kedd 9:00 MLBKT BMI márc.
április 2. kedd 11:30 ÁKK 3 hónapos dkj aukció  
április 4. csütörtök 8:30 KSH Külkereskedelmi termékforgalom (első becslés) febr.
április 5. péntek 8:30 KSH Ipar (első becslés) febr.
április 5. péntek 8:30 KSH Kiskereskedelem febr.
április 5. péntek 8:30 MNB Hitelintézeti mérlegek márc.
április 5. péntek 8:30 MNB Kamatstatisztikák febr.
Nemzetközi makrogazdaság
április 1. hétfő 3:45 Kína Caixin BMI (feldolg) márc.
április 1. hétfő 16:00 USA ISM BMI márc.
április 2. kedd 14:00 Németo. Infláció márc.
április 2. kedd 16:00 USA Gyáripari megrendelések febr.
április 2. kedd 16:00 USA Nyitott álláshelyek febr.
április 3. szerda 3:45 Kína Caixin BMI (szolg.) márc.
április 3. szerda 11:00 EU Infláció márc.
április 3. szerda 14:15 USA ADP munkanélküliség márc.
április 3. szerda 16:00 USA ISM BMI (szolg.) márc.
április 4. csütörtök 11:00 EU  Termelői árak febr.
április 4. csütörtök 13:30 EU EKB-jegyzőkönyv  
április 4. csütörtök 13:30 USA Elbocsátások márc.
április 5. péntek 8:00 Németo. Gyáripari megrendelések febr.
április 5. péntek 11:00 EU Kiskereskedelem febr.
április 5. péntek 14:30 USA Munkanélküliség márc.
Forrás: Portfolio-gyűjtés

Mi történt eddig a tőzsdéken?

  • A vezető amerikai, ázsiai európai és régiós részvényindexek közül idén 17,9 százalékos elmozdulással a Nikkei index áll az élen, a sereghajtó 1,9 százalékos eséssel a Hang Seng index.
  • A hazai blue chipek közül idén a legjobban a Magyar Telekom részvénye teljesített 32,0 százalékos emelkedéssel, a sor végén a Mol papírja áll 6,7 százalékos emelkedéssel.
  • A fontosabb nyersanyagok közül év eleje óta a WTI árfolyama már 19,9 százalékot emelkedett.
Fontosabb instrumentumok
  Árfolyam 1 nap 1 hét 1 hónap Idén 1 év 5 év
Amerikai részvényindexek              
Dow Jones 39 127,14 -0,1% -1,6% 0,1% 3,8% 16,4% 49,2%
S&P 500 5 211,49 0,1% -0,7% 1,4% 9,3% 26,4% 81,4%
Nasdaq 18 160,19 0,2% -0,7% -0,8% 7,9% 38,1% 140,7%
Ázsiai részvényindexek              
Nikkei 39 451,85 -1,0% -3,2% -1,1% 17,9% 40,0% 81,7%
Hang Seng 16 725,1 -1,2% 2,0% 0,8% -1,9% -18,1% -44,2%
CSI 300 3 567,8 -0,4% 1,9% 0,8% 4,0% -12,8% -11,3%
Európai részvényindexek              
DAX 18 367,72 0,5% -0,6% 3,6% 9,6% 17,9% 53,6%
CAC 8 153,23 0,3% -0,6% 2,8% 8,1% 11,0% 49,1%
FTSE 7 937,44 0,0% 0,1% 3,3% 2,6% 3,4% 7,0%
FTSE MIB 34 480,87 0,5% -0,8% 4,7% 13,6% 26,9% 58,5%
IBEX 11 032,3 0,5% -0,7% 9,6% 9,2% 20,5% 16,3%
Régiós részvényindexek              
BUX 66 839,13 1,6% 3,1% 1,0% 10,3% 55,5% 58,4%
ATX 3 551,06 0,4% 0,8% 5,1% 3,4% 9,8% 13,4%
PX 1 520,43 -0,3% 0,5% 4,1% 7,5% 12,2% 39,9%
WIG20 82 863,19 0,0% 1,6% 0,8% 5,6% 40,3% 33,8%
Magyar blue chipek              
OTP 17 300 2,2% 4,2% -0,7% 9,5% 70,9% 34,2%
Mol 3 014 1,7% 3,2% 3,0% 6,7% 15,8% -8,6%
Richter 9 485 1,3% 2,4% -1,5% 8,4% 26,5% 74,7%
Magyar Telekom 900 0,8% 1,1% 6,8% 32,0% 122,8% 94,6%
Nyersanyagok              
WTI 86,22 0,3% 5,0% 6,6% 19,9% 7,2% 38,0%
Brent 89,78 1,0% 4,5% 6,6% 15,6% 5,7% 29,8%
Arany 2 282,97 1,1% 4,2% 10,1% 10,5% 14,9% 76,8%
Ezüst 26,72 3,5% 8,9% 15,6% 10,2% 11,2% 76,7%
Devizák              
EURHUF 392,8 -0,5% -0,4% -0,1% 2,8% 4,0% 22,7%
USDHUF 362,9476 -1,0% -0,5% 0,0% 4,9% 4,7% 27,3%
GBPHUF 458,4951 -0,5% -0,5% -0,3% 3,9% 6,7% 22,4%
EURUSD 1,0823 0,5% 0,0% -0,1% -2,0% -0,6% -3,6%
USDJPY 151,5850 0,0% 0,2% 1,0% 7,5% 14,5% 36,0%
GBPUSD 1,2619 0,4% -0,1% -0,3% -1,0% 1,8% -4,1%
Kriptovaluták              
Bitcoin 65 988 0,8% -4,9% 5,7% 49,3% 137,2% 1 225,5%
Állampapírok              
10 éves amerikai állampapírhozam 4,35 -0,2% 3,8% 3,9% 12,4% 27,0% 72,7%
10 éves német állampapírhozam 2,38 -0,6% 4,7% -0,8% 18,9% 6,0% -118 950,0%
10 éves magyar állampapírhozam 6,9 1,2% 2,1% 8,0% 16,4% -20,5% 126,2%
Forrás: Refinitiv, Portfolio

Címlapkép forrása: Getty Images

Címlapkép forrása: Getty Images

Megosztás

Nem bánta meg tettét, most elkezdte letölteni 12 évezredes börtönbüntetését a csaló

Faruk Fatih Ozer, a bukott török Thodex kriptopénz tőzsde egykori vezetője elkezdte letölteni közel 12 évezredes börtönbüntetését, miután bűnösnek találták egy több millió dolláros csalásban - számolt be a Finextra.

Nem bánta meg tettét, most elkezdte letölteni 12 évezredes börtönbüntetését a csaló
Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul szerdától a benzin ára

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
tőzsde