Történelmi csúcson járt az arany árfolyama

Portfolio
Történelmi csúcsra emelkedett ma az arany árfolyama, többek között az amerikai kamatcsökkentési várakozások, a spekulatív és jegybanki vásárlások hatására - írja a Reuters.

Pénteken az arany ára új csúcsot ért el, több tényező együttes hatására, mint például az amerikai kamatcsökkentési várakozások, a spekulatív és a jegybanki vásárlások hatására. A spot arany ára 1,5%-ot emelkedett, 2324,15 dollárig, de a nap folyamán rekordmagas 2330,06 dolláros értéket ért el. Az amerikai határidős arany jegyzése 1,6%-os növekedést követően 2345,4 dolláron zárta a napot. A héten az arany ára több mint 4%-ot emelkedett, ezáltal sorozatban harmadik heti nyereségét elkönyvelve.

Phillip Streible, a Blue Line Futures vezető piaci stratégája szerint jelentős tőkebeáramlást tapasztalnak a piacon, amit erős jegybanki és spekulatív vásárlások ösztönöznek. David Meger szerint az inflációs aggodalmak továbbra is támogatják az aranypiac pozitív kilátásait - írja a Reuters.

Az ezüst ára szintén emelkedett, unciánként 1,6%-kal nőtt és elérte a 27,37 dollárt. A platina ára pedig unciánként 0,4%-kal emelkedett és megközelítette a 928,80 dollárt. Ellenben a palládium ára unciánként 2,2%-kal csökkent és így azonnal veszteségbe került.

Forrás: Reuters

Címlapkép forrása: Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF