Portfolio signature

Megint felpörögnek az események a tőzsdéken - Mutatjuk, mire érdemes figyelni a következő hetekben

Portfolio
A héten elindul az első negyedéves gyorsjelentési szezon, szokásos módon az amerikai nagybankok jelentéseivel. Jövő héten aztán a technológiai szektor első vállalatai is közzéteszik a legfrissebb számaikat, amelyek azért is lesznek érdekesek, mert a tech szektor papírjai az elmúlt időszakban alulteljesítővé váltak az év korábbi részéhez és más piaci szegmensekhez képest. Az S&P 500 vállalatainak összesített profitnövekedésének oroszlánrészét ugyan most is várhatóan a tech cégek fogják adni, de egyes elemzők szerint érdemes lesz figyelni az arra utaló jelekre, hogy más ágazatok eredménynövekedése is gyorsulóban van, ami megerősítést adhat a piacon az elmúlt hetekben elindult rotációnak.
Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

Jelentős emelkedéssel telt az év első negyedéve a tőzsdéken, és kérdéses, hogy a héten elinduló gyorsjelentési szezon hogyan fogja befolyásolni ezt a trendet. Binky Chadha, a Deutsche Bank vezető részvénypiaci stratégája szerint lehet beszélni az árfolyamokról és a rali kiszélesedéséről egész nap, viszont végső soron a fundamentumok és a vállalati profitok számítanak.

Ahogy azt már megszoktuk, most is az amerikai nagybankok indítják a gyorsjelentési szezont, pénteken Wells Fargo, a Citigroup és a JP Morgan is közzéteszi legfrissebb számait, valamint a világ legnagyobb alapkezelőjének számító BlackRock is jelent.

Az események jövő héten még inkább felpörögnek, további banki jelentések érkeznek többek között a Goldman Sachstól, a BofA-tól, valamint a Morgan Stanleytől. Majd a pénzügyi szektor képviselői mellett egyre több ágazatból fognak jönni jelentések, beleértve a Netflixet és a ASML-t, amelyek a tech szektor első negyedéves számaiba is betekintést nyújtanak. Bár az első hetekben szokásosan az amerikai cégekre szoktunk figyelni, néhány nagyobb európai vállalat is jelent már a jövő héten, ide értve a már említett ASML-t, a német Beiersdorfot, valamint a Sartoriust.

Kedves Olvasónk!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés