Öldöklő árverseny az elektromos autóknál - Történelmi mélypontra zuhantak a részvények

Portfolio
Főként a kínai autógyártók olyan erős árversenyt generálnak az elektromos autók piacán, hogy azzal a nyugati gyártók egyre nehezebben tudják tartani a lépést, ezt is árazzák a tőzsdén a befektetők, több EV-gyártó részvényárfolyama új történelmi mélypontra esett.

Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

Egyre erősebb a verseny az elektromos autók piacán, a kínai gyártók elképesztő árversenyt generálnak, ezzel pedig nem nehezen tudnak versenyezni a nyugati gyártók, a befektetők pedig ezt is árazzák.

A legfrissebb trigger: a Ford bejelentette, hogy csökkenti az F-150 Lightning idei modelljének árát, hivatalosan a piachoz való alkalmazkodás az értékesítés növekedésének és az ügyfélérték optimális arányának elérése érdekében, nemhivatalosan meg azért, hogy ne árazódjanak ki a piacról a brutális árversenyben.

Az amerikai elektromos autós cégek részvényei tegnap újra nagyot estek, több közülük új mélypontra esett.

A Nikolánál extra sztori is volt, a vállalat reverse split-et hajtana végre, a részvényösszevonásnak az a lényege, hogy a mostani részvénytulajdonosok 10 vagy extrém esetben akár 30 részvényenként kapnának egy Nikola részvényt. Erre azért van szükség, mert a Nikola részvényárfolyama túlságosan alacsonyra esett, és ha 30 egymást követő kereskedési napon 1 dollár alatt áll az árfolyam, akkor kivezethetik a Nasdaq-ról. A részvényesek nem fogadták kitörő örömmel a bejelentést, tegnap 26 százalékot zuhant az árfolyam.

A Ford előbb említett F-150-es modelljének egyik nagy versenytársát a Rivian gyártja, így nem csoda, hogy a Rivian részvényeit is megütötték tegnap, itt 7 százalék volt a mínusz, ezzel meg is lett az új történelmi mélypont.

A Lucid 6 százalékot esett, itt is meglett az új történelmi minimum.

Címlapkép forrása: MASTER via Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF