Csúnya a lett a nap vége az amerikai tőzsdéken
Portfolio
A fokozódó geopolitikai feszültségek nyomást gyakoroltak ma reggel az ázsiai tőzsdékre, az irányadó európai indexek azonban emelkedésekkel nyitottak, és napközben is kitartottak a pluszok. Az energiaszektor gyengélkedik ma az olajár esésével együtt, míg az ipari vállalatok részvényei felülteljesítők. A magyar piac követte napközben az európai tőzsdéket, kisebb pluszban áll egész nap a BUX, a blue chipek közül csak a Richter esett ma. A tengerentúlon ehhez képest jelentős hangulatromlást láttunk annak ellenére, hogy a kereskedés első részében még emelkedésben voltak a tőzsdék.

Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.
Megosztás

Csúnya lett a vége

A kereskedési idő végére sem tudtak javítani az amerikai tőzsdék, így jelentős mínuszban fejezték be a napot a vezető indexek. A Dow 0,7 százalékkal került lejjebb, míg az S&P 500 1,2 százalékot esett, a Nasdaq pedig 1,6 százalékot gyengült.

Az S&P 500 utoljára február 22-én jár ezen a szinten.

spx0415a
Megosztás

Alaposan elromlott a hangulat, ütik a bitcoin

A tőkepiacokon látott hangulatromlás hétfő estére a kriptopiacon is meglátszik, jelentős mínuszba kerültek a fontosabb kriptoeszközök.

Alaposan elromlott a hangulat, ütik a bitcoin
Megosztás

A kriptopiac is esik

Nem csak a részvénypiacok, hanem a bitcoin is megérezte a hangulatromlást, gyakorlatilag a teljes kriptopiac esik. A bitcoin árfolyama 4,2 százalékkal került lejjebb, míg az ethereum 3,1 százalékot esett. A kisebb kriptoeszközöknél 5-10 százalékos esést látunk.

btc0415
Megosztás

Az enyhe időjárás ellenére is pörgött a hőértékesítés a PannErgy-nél

Megérkezett a PannErgy első negyedéves termelési jelentése, mely alapján a társaság a szokatlanul enyhe időjárás ellenére átlag feletti hőértékesítést realizált.

Az enyhe időjárás ellenére is pörgött a hőértékesítés a PannErgy-nél
Megosztás

Lefordulás

Egy ideig még tartották magukat az amerikai tőzsdék, de mostanra csúnya lefordulás történt, a Dow jelenleg 0,5 százalékos mínuszban van, míg az S&P 500 1 százalékot esett, a Nasdaq pedig 1,5 százalékot zuhant. A kötvényhozamok emelkedése hideg zuhanyként érte a piacot, amely a kereskedés első szakaszában még emelkedéssel próbálkozott. A 10 éves amerikai állampapír hozama a kulcsfontosságú 4,6 százalékos szint fölé emelkedett, és november közepe óta nem látott szintet ért el.

spx04015
Megosztás

Kis emelkedés Amerikában

Nincsenek nagy mozgások az amerikai tőzsdéken, a Dow és a Nasdaq 0,2 százalékot emelkedett, míg az S&P 500 stagnál. Egyedi részvények szintjén a Tesla 3,6 százalékot esett, miután egy belső dokumentum szerint a cég az alkalmazottainak 10 százalékát elbocsátaná. A Goldman Sachs árfolyama 3,4 százalékot emelkedett, miután a befektetési bank felülmúlta a Wall Street első negyedéves várakozásait, és a tőkepiaci tevékenység fellendülésének köszönhetően 28 százalékos profitnövekedésről számolt be az első negyedévben.

spx0415
Megosztás

Szakad Donald Trump tőzsdei cégének árfolyama

A Trump Media árfolyama több mint 15 százalékot zuhant, miután a vállalat bejelentette, hogy több millió részvényt kíván kibocsátani, ezzel hígítva a részvényszámot - írta a CNBC.

Szakad Donald Trump tőzsdei cégének árfolyama
Megosztás

Megütötték a nap végén a BUX indexet

A nap végén leütötték a BUX indexet, de így is pluszban zárta a hétfői kereskedést.

Megütötték a nap végén a BUX indexet
Megosztás

Kiderült: nagyon fájnak a Lufthansának a sztrájkok

Visszavágta idei eredmény-előrejelzését a Lufthansa, miután jelentős költséget okoztak a légitársaságnak a sztrájkok. A részvények esnek a hírre, közel 3 százalékos mínuszban áll az árfolyam.

Kiderült: nagyon fájnak a Lufthansának a sztrájkok
Megosztás

1 százalék feletti pluszban a DAX

Az európai résvénypiacokon is egyre vaskosabb pluszok látszanak, a DAX már 1,4 százalékos, a CAC-40 pedig 1,3 százalékos erősödésnél jár.

Megosztás

Kinyitott Amerika

Emelkedésekkel nyitottak az amerikai tőzsdék, a pénteki csúnya esést követően a Dow 0,9 százalékot, az S&P 500 0,8 százalékot, a Nasdaq 0,6 százalékot emelkedett.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.
Megosztás

Beindulhat az osztaléknövelés az OTP-nél a JP Morgan szerint

Fokozatosan növelni akarja az OTP az osztalékot a jövő évtől kezdve – írja a vg.hu a JP Morgan elemzésére hivatkozva, amit az OTP vezérigazgató-helyettesével, Bencsik Lászlóval folytatott konzultációt követően állított össze az elemző.

Beindulhat az osztaléknövelés az OTP-nél a JP Morgan szerint
Megosztás

Osztalékot fizet a Nyomda, eddig csaphatsz le rá!

Július 15-én fizeti ki részvényeseinek az osztalékot a Nyomda.

Osztalékot fizet a Nyomda, eddig csaphatsz le rá!
Megosztás

Jöhet a 100 dolláros olajár?

Elemzők szerint az iráni légitámadás és a fokozódó regionális feszültségek miatt az olajárak akár a hordónkénti 100 dollárt is meghaladhatják, különösen, ha Irán olajtermelését veszélyeztető eszkaláció történik vagy ha a Hormuzi-szoros átjárhatósága lesz érintett - írta a Cnbc.

Jöhet a 100 dolláros olajár?
Megosztás

Fokozódik a helyzet a Közel-Keleten, mit lépnek a légitársaságok?

Bár a légtérzár csak ideiglenes volt hétvégén Izrael felett, több nagy légitársaság úgy döntött, hogy átmenetileg felfüggeszti a térségbe irányuló járatait, vagy az izraeli és az iráni légtér használatát. Az európai légibiztonsági hatóság közben óvatosságra intette a légitársaságokat.

Fokozódik a helyzet a Közel-Keleten, mit lépnek a légitársaságok?
Megosztás

Csak a Richter esik a hazai blue chipek közül

Kitartanak a mérsékelt pluszok az európai tőzsdéken, és a magyar piacon is.

Csak a Richter esik a hazai blue chipek közül
Megosztás

Durva kirúgásokra készül a Tesla

A Tesla több mint 10%-kal csökkentené alkalmazottainak számát, miközben az első negyedévben a járműszállítások csökkenéséről jelentett és egy olcsó autó gyártásának terveit is elvetette - tudta meg az Electrek a Reuters tudósítása szerint.

Durva kirúgásokra készül a Tesla
Megosztás

Európa ipara szenved, kicsit jobban, mint a magyar

Az eurózóna ipara februárban kis növekedést mutatott az előző hónapok jelentős esése után, nagy megkönnyebbülésről tehát nem beszélhetünk. A kontinens ipara immár régóta nem képes növekedni, és egyelőre nem látszik, hogy rövid távon kijönne a gyenge teljesítményből. A magyar ipar ezzel szemben februárban erős teljesítményt mutatott, de egyelőre idehaza sem beszélhetünk tartósan javulásról.

Európa ipara szenved, kicsit jobban, mint a magyar
Megosztás

Emelkednek az európai tőzsdék

A közel-keleti feszültségek erősödése ellenére többségében emelkedéseket látni az irányadó európai tőzsdéken, a DAX 0,9 százalékkal, a CAC-40 0,7 százalékkal, a Stoxx 600 0,4 százalékkal került feljebb, míg a FTSE-100 0,4 százalékot esett.

Az autóipari részvények járnak az élen, míg az olajvállalatok esnek.

dax0415
Megosztás

Szorongatják az iPhone-t a kínai gyártók

Közel 10 százalékkal zuhantak az iPhone eladásai globálisan az első negyedévben, miközben a kínai gyártók, mint a Xiaomi eladásai megugrottak – derül ki az IDC okostelefon-értékesítési adataiból.

Szorongatják az iPhone-t a kínai gyártók
Megosztás

Emelkedéssel kezdi a napot a BUX

Többségében emelkedésekkel nyitottak az európai tőzsdék, és a BUX is követi a nemzetközi hangulatot, pluszban kezdi a kereskedést.

Emelkedéssel kezdi a napot a BUX
Megosztás

Nagyon beindultak az autóeladások az AutoWallis kiskereskedelmi üzletágában

Erősen teljesített az AutoWallis Kiskereskedelmi üzletága az első negyedévben, a piaci átlag felett növekedtek az újautó-eladások, a Nagykereskedelmi üzletág viszont az egy évvel ezelőtti kiemelkedő adat, és a tengeri szállítások nehézségei miatt kisebb volument teljesített. Az AutoWallis az idén összességében a tavalyi évet érdemben meghaladó értékesítési adatokkal számol a jelenlegi makrogazdasági környezetben.

Nagyon beindultak az autóeladások az AutoWallis kiskereskedelmi üzletágában
Megosztás

Mire számíthatunk a tőzsdéken?

  • Irán szombatról vasárnapra több mint háromszáz drónt és rakétát indított izraeli célpontok ellen. Az eszközök többségét a légvédelem megsemmisítette, és Teherán kijelentette, hogy ezzel lezártnak tekinti a konfliktust, mivel megtorolta a sérelmeit. Izraelben most az egyik legfontosabb téma, hogy milyen válaszcsapással éljenek, miközben Washington nyugalomra int.
  • Pénteken január óta a legrosszabb napjukat zárták az irányadó amerikai indexek az inflációs aggodalmak, és a fokozódó geopolitikai feszültségek közepette, a Dow 1,2 százalékot, az S&P 500 1,5 százalékot, a Nasdaq 1,6 százalékot esett.
  • Ma reggel az ázsiai tőzsdéken többnyire negatív a hangulat az iráni-izraeli helyzet közepette, a Nikkei 0,7 százalékot, a dél-koreai Kospi 0,4 százalékot, a hongkongi Hang Seng 0,7 százalékot esett, míg a Shanghai Composite 0,9 százalékot emelkedett.
  • Az európai tőzsdéken mérsékelt emelkedésekkel indulhat a nap, a DAX futures 120 pontos, a CAC-40 15 pontos pluszban áll.
  • Az amerikai határidős indexek szintén erősödnek, a Dow futures 138 pontos, az S&P 500 21 pontos, a Nasdaq 78 pontos pluszban jár.
  • Az olaj ára esik ma reggel, a WTI és a brent 0,5 százalékkal került lejjebb, az arany pedig minimálisan, 0,1 százalékkal emelkedik.

Mi várható makrofronton?

Ez a hét kevésbé lesz mozgalmas, mint a múlt hét. Összességében arra kell figyelni, hogy az amerikai inflációs közlés valóban tartós fordulatot hozott-e a dollár árazásában, és ennek lesz-e hatása a kereskedésre.

Hétfőn a Magyar Nemzeti Bank mérlegstatisztikákat és havi fizetési mérlegadatokat közöl, míg külföldön az európai ipar és az amerikai kiskereskedelem alakulását kell figyelni.Az európai ipar azért érdekes, mert a stagnáló eurózónát elsősorban a gyengélkedő ipar fogja vissza. Az amerikai kiskereskedelem a konjunktúrakilátásokról adhat eligazítást: az amerikai gazdaság kiváló erőben van, de a legfrissebb inflációs statisztikák fényében a túlfűtöttség miatti inflációs aggodalmak tovább erősödhetnek.

makronaptar

Címlapkép forrása: Shutterstock

Megosztás

Rendkívül feszült a helyzet a Közel-Keleten, mindenki Izrael megtorlásától tart – Közel-keleti háborús híreink hétfőn

Irán szombatról vasárnapra több mint háromszáz drónt és rakétát indított izraeli célpontok ellen. Az eszközök többségét a légvédelem megsemmisítette, mindössze néhány ért célt. A rakéták megsemmisítésében Jeruzsálem szövetségesei is részt vettek, így az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság is számos rakétát megsemmisített. Teherán kijelentette, hogy ezzel lezártnak tekinti a konfliktust, mivel megtorolta a sérelmeit. Izraelben most az egyik legfontosabb téma, hogy milyen válaszcsapással éljenek, miközben Washington nyugalomra int. Cikkünk folyamatosan frissül.

Rendkívül feszült a helyzet a Közel-Keleten, mindenki Izrael megtorlásától tart – Közel-keleti háborús híreink hétfőn
Megosztás

Nagyon elbántak az amerikai tőzsdékkel

Az ázsiai piacokon vegyes mozgásokkal telt a reggel, ezt követően azonban Európában kedvező hangulatban indult a nap, délutánra azonban lendületet vesztettek a tőzsdék, és az amerikai piacokon esést látunk, miután a befektetők attól tartanak, hogy a hétvégén Irán megtámadja Izrael. A kedvezőtlen nemzetközi hangulat és a forint gyengülése ellenére jól állja a sarat a magyar tőzsde, elsősorban az OTP céláremelést követő menetelésének köszönhetően.Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

Nagyon elbántak az amerikai tőzsdékkel
Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul szerdától a benzin ára

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
tőzsde