Portfolio signature

Zuhan a Wizz Air – Hol állhat meg?

Múlt hét pénteken az iráni támadással kapcsolatos félelmek hatására több mint 8 százalékot szakadt a Wizz Air árfolyama, az esés pedig a hét elején is tovább folytatódott, amelynek következtében egy kulcsfontosságú szintre esett a papír. Éppen ezért megnéztük, hogy a mostani esés után hogy néz ki a technikai kép a Wizz Air esetében.
Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

Megütötték a Wizz Airt

Péntek reggel óta már több mint 10 százalékot esett a Wizz Air árfolyama az angol tőzsdén. A mostani zuhanás következtében a cég papírjai egészen január vége óta nem látott mélypontra zuhantak.

wizzair0416

A hirtelen bekövetkezett esés hátterében az alábbi tényezők állnak:

  • Az első ilyen tényező a nemzetközi hangulat romlása, ami azt követően kezdődött, hogy múlt hét szerdán a vártnál magasabb inflációs számok érkeztek Amerikából, emellett hétfőn szintén az amerikai kiskereskedelemből érkeztek erős számok, amelyek hatására gyakorlatilag megsemmisültek a korábban árazott júniusi kamatvágással kapcsolatos várakozások.
  • A piaci hangulatromlás és a dollár erősödése mellett pedig az izraeli események is rontottak a Wizz Air kilátásain: egyrészt a magas olajárak, másrészt pedig az országba induló járatok körüli bizonytalanságok miatt. Ahogy pedig az már a cég harmadik negyedéves jelentéséből is kiderült, az izraeli forgalom kiesése jelentős pénzügyi károkat képes okozni a légitársaságnak.

Mit mondanak az elemzők?

A Refinitiv gyűjtése szerint jelenleg 21 elemző is követi a Wizz Air részvényeit, közülük:

Kedves Olvasónk!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés