Előfizetői tartalom

Elfogadták az Európai Unió új mesterséges intelligencia szabályozását

Portfolio
Az Európa Tanács ma elfogadta a mesterséges intelligenciára vonatkozó szabályok harmonizálását célzó törvényt, az úgynevezett EU AI Actet. A kiemelt jogszabály "kockázatalapú" megközelítést követ, ami azt jelenti, hogy minél nagyobb a társadalomnak okozott kár kockázata, annál szigorúbbak a szabályok. Ez az első ilyen jellegű jogszabály a világon, és globális mércét állíthat fel a mesterséges intelligencia szabályozásában - közölte a Tanács. Az EU AI szabályozásásról a június 11-ei Financial IT rendezvényünkön is szó lesz. 

Az új jogszabály célja, hogy elősegítse a biztonságos és megbízható mesterséges intelligencia rendszerek fejlesztését és elterjedését az EU egységes piacán mind a magán-, mind a közszférában. Kapcsolódó cikkünk 2024. 03. 13. Megszavazta az Európai Parlament: szabályozzák a mesterséges intelligenciát Ezzel egyidejűleg biztosítani kívánják az uniós polgárok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés