Előfizetői tartalom

Sorra tartóztatják le a banki csalókat Magyarországon

MTI
Bankszakmai ajánlást fogalmaztak meg az online pénzügyi csalások áldozataitól érkező bejelentések megfelelő fogadásának és kezelésének segítésére a Magyar Bankszövetség tagjai számára. A csalóknak rossz hír, hogy online csalásokkal kapcsolatbantavaly év eleje óta 688 embert fogtak el és hallgattak ki gyanúsítottként, több mint 350 embert azonosítottak gyanúsítottként, és 105 embert tartóztattak le. A csalások témakörével június 11-ei Financial IT rendezvényünkön is foglalkozunk, regisztráció és részletek itt! 

Sütő Ágnes, a Magyar Bankszövetség kommunikációs főtitkárhelyettese, a Kiberpajzs program egyik projektvezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy ha valaki csalás áldozata lesz, először a bankot kell értesíteni, majd feljelentést kell tenni a rendőrségen. Tavaly naponta mintegy 50 online csalás történt, azaz összesen 18 ezer károsult 23 milliárd forintos veszteséget szenvedett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés