Előfizetői tartalom

Satuba kerülhetnek a beszállítók? - Az ESG miatt a vezető vállalatok is emelik a tétet és szigorítanak

Portfolio
A vállalatok megközelítőleg egyharmada (29%) érzi úgy, hogy készen áll az ESG-vel kapcsolatban közzétett adataira irányuló független tanúsításra - a KPMG legfrissebb kutatása szerint. Ez csupán 4%-kal több, mint kilenc hónappal ezelőtt, annak ellenére, hogy az ESG jelentéstételre vonatkozó határidők gyorsan közelednek. Az EU-ban a legnagyobb vállalatoknak 2025-ben már nyilvánosságra kell hozniuk a 2024-es üzleti évre vonatkozó fenntarthatósági jelentéseiket. Szembe tűnő változás a korábbi felméréshez képest, hogy a beszállítókra és az ellátási láncokra való összpontosítás fokozódik: a vezető vállalatok körében tízből több mint négy (42%) már stabil, termékspecifikus követelményeket is támaszt a beszállítóival szemben, szemben a 2023-as 28%-kal.

A KPMG éves ESG Assurance Maturity Indexében a bemutatott nemzetközi megállapítások 1000 felsővezető és igazgatósági tag válaszain alapulnak, akik különböző iparágakból, globális régiókból és változatos árbevételű vállalatokból osztották meg tapasztalataikat. A kutatás értékeli a vállalatok előrehaladását az ESG jelentéstételi és tanúsítási követelményekre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés