34 év után lemond a Papa John's alapítója, mert rasszista kijelentést tett

2018. július 12. 15:53    
nyomtatás
 
Elnézést kért John Schnatter, amiért egy májusi konferenciahíváson az n-betűs szót használta, majd lemondott a cég elnöki posztjáról. Schnatter 1984 óta vezette az 1,8 milliárd dollárt érő pizzázó-láncot.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Schnatter egy médiatréning esemény során használta a fekete amerikaiakra nézve sértő szót, miközben azt magyarázta, hogy Sanders ezredes, a KFC alapítója soha nem kért elnézést a szó használata miatt és még csak nem is kritizálták érte.

Kicsivel később a pizzázó elnöke elnézést kért, mivel ahogy fogalmazott, "kontextustól függetlenül sértő és helytelen" a szó használata, majd bejelentette lemondását.

A cég élére átmenetileg Olivia Kirtley kerül, végleges elnök kinevezésére jövő héten kerül sor.

"A Papa John's elítéli a rasszizmust és az érzéketlen nyelvezet használatát, függetlenül attól, hogy milyen szituációban vagy környezetben használják... Büszkék vagyunk a Papa John's család sokszínűségére, a sokszínűség és az elfogadás egy olyan terület, ahol folyamatosan arra törekszünk, hogy jobban teljesítsünk," áll a cég nyilatkozatában.

A tegnapi kereskedést még 5%-os mínuszban zárta a pizzázó részvényeinek árfolyama, ma viszont már 9,12%-os pluszban van.

34 év után lemond a Papa John


(Guardian)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Kövess minket a Facebookon

Klikkelj a forint és svájci frank árfolyamért
MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Tematikus cikk

Új rendszerben kell számlaadatokat küldeni a NAV-nak (x)

Ingyenes számlázó program is segíti a vállalkozásokat. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium