7 százalékos mínuszban is járt a Richter Percről-percre

2018. február 12. 17:06    
nyomtatás
 
A mozgalmas, történelmi esésekkel tarkított hét után emelkedésekkel indult a hét az európai és az amerikai tőzsdéken. A magyar papírok közül a Richtert volt izgalmas hétfőn, a társaság hajnalban közzétette negyedéves eredményeit, ezután a menedzsment sajtótájékoztatót tartott és sorra érkeznek az elemzői vélemények.

Kereskedés Richter-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Mínuszban zárt a BUX 2018.02.12 17:06

A Richter árfolyama ma az 5565-6100 forintos sávot bejárva, végül jelentős mínusszal fejezte be a kereskedést: 6,4 százalékos csökkenéssel zárt.

A többi blue chip emelkedett, a Mol 1,6, az OTP 1,8, a Magyar Telekom pedig 0,4 százalékkal került feljebb.

A BUX 0,1 százalékos csökkenéssel zárt, a forgalom az átlagos közel kétszerese volt: 19 milliárd forint értékben cseréltek ma gazdát részvények.

Tovább ütik a Richtert 2018.02.12 16:14

Miközben a nyugat-európai tőzsdéken még kitartanak a pluszok, a fontosabb indexek 1 százalék feletti erősödéseket mutatnak, a BUX lefordult: 0,1 százalékos csökkenést mutat a hazai index. A Richter húzza lefelé elsősorban a hazai indexet, 6,8 százalékos mínuszban jár a gyógyszerpapír. Az OTP, a Mol és a Telekom továbbra is a pénteki záróértéke felett jár.

Emelkedéssel nyitottak az amerikai tőzsdék 2018.02.12 15:30

Emelkedésekkel nyitottak az amerikai tőzsdék, a Dow és a Nasdaq 1 százalékos, az S&P 500 pedig 0,9 százalékos pluszban tartózkodik a nyitást követő percekben.

A Dow index részvényei közül csak a United Technologies esik ma. A papírok fél százalékot estek, miután egyik leányvállalata, a repülőgép-hajtóműveket gyártó Pratt & Whitney problémákról számolt be néhány Airbusnál január végén és február elején.

Négy éves csúcson az amerikai 10 éves államkötvényhozam 2018.02.12 15:09

Az amerikai 10 éves államkötvény hozama ma négy éves csúcsra emelkedett, ami azért fontos, mivel pont a kötvényhozamok emelkedése volt az egyik tényező, ami a múlt héten elindította a pánikszerű eladási hullámot az amerikai tőzsdéken. Az amerikai határidős indexek még mindig emelkedést jeleznek előre a nyitásra. Traderek szerint a piacok a szerdai amerikai inflációs adatokat várják.

A Richter kivételével emelkednek a blue chipek 2018.02.12 14:44

A Richteren kívül a többi blue chip emelkedik ma, a Mol 1,7, az OTP 1,4, a Magyar Telekom pedig 0,4 százalékos pluszban tartózkodik. A BUX 0,5 százalékot emelkedett a pénteki záróértékéhez képest.

Richter: -4% 2018.02.12 13:56

Nyoma sincs már a reggeli emelkedésnek a Richter piacán, a részvények 4 százalékos mínuszban tartózkodnak jelenleg.

A társaság hajnali gyorsjelentése után egymás után teszik közzé gyorsjelentés-értékeléseiket az elemzőházak. A Concorde értékelésében azt írja, hogy az Esmyával kapcsolatos bizonytalanság miatt a Richter részvényárfolyama tartósan nyomás alatt maradhat a következő hónapokban.

A Richter a legforgalmasabb részvény ma a magyar tőzsdén, eddig 3,8 milliárd forint értékben cseréltek gazdát részvények. A BÉT forgalma eddig 6,8 milliárd forint.

Mínuszban a Richter 2018.02.12 12:30

A Richter árfolyama tovább esik, a részvények már 0,3 százalékos mínuszban tartózkodnak.

Folytatódhat az emelkedés az amerikai tőzsdéken 2018.02.12 12:30

Egyelőre úgy tűnik, hogy az amerikai tőzsdéken is folytatódhat az emelkedés. A Dow futures 280 pontos pluszt jelez előre a nyitásra, ami 1 százalék feletti erősödésnek felel meg.

Rángatják a Rihctert 2018.02.12 11:12

Elolvadt a közel 2 százalékos plusz a Richter részvényeinek piacán, a papírok már csak 0,3 százalékos felértékelődést mutatnak a pénteki záróértéhez képest. A negyedéves gyorsjelentést bemutató sajtótájékoztatón Orbán Gábor, a Richter vezérigazgatója és Bogsch Erik, a Richter elnöke értékelte a tavalyi évet és adott előrejelzést 2018-ra.

Orbán Gábor szerint a kezdeményezett intézkedések jelentős, akár 50 százalékot is meghaladó visszaesést okozhatnak az Esmya forgalmában; míg a cégértékre gyakorolt kedvezőtlen hatások sem elhanyagolhatók, amelyek a bizonytalanná váló amerikai törzskönyvezési eljárások bekalkulált értékén keresztül gyakorolhatnak negatív hatást a vállalat jövőbeli árbevételére és nyereségére. Kiemelte, hogy az Esmyával kapcsolatos hírek jelentősen befolyásolják a 2018-ra vonatkozó előrejelzést, ezért a Richter vezérigazgatója nem tett közzé Nyugat-Európára vonatkozó árbevétel várakozást az idei évre vonatkozóan.

Concorde: az Esmya értéke kiárazódhatott a Richterből 2018.02.12 10:41

Ma hajnalban tette közzé gyorsjelentését a Richter, az elemzőházak egymás után teszik közzé gyorsjelentés-értékeléseiket. A Concorde értékelésében azt írja, hogy az Esmyával kapcsolatos bizonytalanság miatt a Richter részvényárfolyama tartósan nyomás alatt maradhat a következő hónapokban.

tovább a cikkhez...

2 százalék feletti pluszban a DAX 2018.02.12 10:06

Egyre nagyobbak a pluszok az európai tőzsdéken, a DAX 2 százalék feletti erősödésnél jár. A legjobban teljesítő papírok az Infineon Technologies, a Deutsche Bank és a Volkswagen.

Visszaeső forgalomra számít a Richter menedzsmentje 2018.02.12 09:45

Közzétette negyedik negyedéves beszámolóját a Richter, ahol Orbán Gábor vezérigazgató köszöntötte a résztvevőket.

tovább a cikkhez...

2 százalékos pluszban a Mol, a Richter és az OTP 2018.02.12 09:27

A Richter részvényei a kezdeti bizonytalankodás után szárnyalni kezdtek, 1,9 százalékos pluszban jár a gyógyszergyártó árfolyama. De ezzel nincs egyedül, a többi blue chip szintén nagyot emelkedett, a Mol 2,3, az OTP 2 százalékot erősödött.

Jefferies: hónapokig hathat a múlt heti rossz hír a Richternél 2018.02.12 09:18

Ma hajnalban tette közzé tavalyi számait a Richter. A Jefferies ma reggel értékelte a gyógyszergyártó eredményét.

tovább a cikkhez...

Emelkedéssel indul a hét 2018.02.12 09:02

Ahogy arra a határidős indexek állása alapján számítani lehetett, emelkedésekkel indul a hét a tőzsdéken, a DAX és a CAC-40 is 1 százalékos emelkedéssel nyitott.

A BUX 1 százalékos emelkedéssel nyitott. A Richter a múlt pénteki, az Esmya nevű termékével kapcsolatos rossz hír után nagyot esett, ma reggel még kis mínuszban kezdett, de már emelkedik: 0,3 százalékos pluszban áll. A blue chipek közül az OTP 1,2, a Mol 1,9, a Magyar Telekom 0,5 százalékot erősdött.

Mi mozgatja ma a piacokat? 2018.02.12 08:21

 • Volatilis kereskedés jellemezte pénteken az amerikai tőzsdéket, végül a vezető indexek 1 százalék feletti erősödésekkel zártak. De még így is a Dow 5 százalék körüli eséssel zárta a hetet

 • Az amerikai tőzsdéket követve az ázsiai részvénypiacokon is többségében emelkedés bontakozott ki hétfőn hajnalban, kivéve a japán piacot, a Nikkei több mint 2 százalékot veszített értékéből

 • A technológiai részvények felülteljesítők ma reggel az ázsiai tőzsdéken, az energiaszektor részvényei viszont esnek annak ellenére, hogy az olaj árfolyama emelkedik

 • A magyar piacon a Richter részvényeire lesz érdemes figyelni, miután hajnalban közzétette negyedéves számait. A fontosabb eredménysorokon, az összes árbevételt, a bruttó fedezetet vagy az üzleti tevékenység eredményét tekintve nagyjából a vártnak megfelelő számokat publikált ma hajnalban a Richter, az adózott eredmény viszont alaposan elmaradt attól, amit az elemzők vártak. Az árbevétel és az üzemi eredmény szépen bővült, a profit meredek visszaeséséért elsősorban a pénzügyi soron devizaátértékelés miatt jelentkező veszteség okolható

 • Makrofronton unalmasan indul a hét, mindössze az MNB közli a decemberi értékpapír-piaci statisztikát az állományok tulajdonosi megoszlásáról, majd a KSH publikálja az építőipar decemberi adatát, amiből kiderül, hogy az előző hónap 30% feletti növekedése tartható volt-e az év végén is

 • Az európai tőzsdék emelkedéssel indíthatják a kereskedést a határidős indexek állása alapján, a DAX futures 160 pontos pluszban várja a nyitást.

Őrült mozgások után emelkedésekkel indulhat a hét a tőzsdéken

Még a legpesszimistább várakozásokat is alulmúlta a Richter 2018.02.12 06:56

A fontosabb eredménysorokon, az összes árbevételt, a bruttó fedezetet vagy az üzleti tevékenység eredményét tekintve nagyjából a vártnak megfelelő számokat publikált ma hajnalban a Richter, az adózott eredmény viszont alaposan elmaradt attól, amit az elemzők vártak. Az árbevétel és az üzemi eredmény szépen bővült, a profit meredek visszaeséséért elsősorban a pénzügyi soron devizaátértékelés miatt jelentkező veszteség okolható.

tovább a cikkhez...

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
 • Az inspirálók

  Történetek motiváltságról, küldetéstudatról, pozitív életszemléletről.
 • DAX spread: 0,9 pont

  Velünk az emelkedő és csökkenő hullámokat is meglovagolhatod.
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium