A Goldman megmondja a tutit: ezeket a részvényeket érdemes zsákolni

2019. január 14. 12:30    
nyomtatás
 
Amennyiben a történelem ismétli önmagát, nagy felpattanásra számíthatunk az amerikai részvénypiacon 2019-ben és lesznek olyan vállalatok, amelyek sokkal jobban teljesítenek majd a többiekhez képest - véli a Goldman Sachs.

Kereskedés Goldman Sachs-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!


Az elemzőház stratégája, David Kostin hívta fel arra a befektetők figyelmét, hogy a múltban többször előfordult, hogy az S&P 500 jelentős felpattanást produkált azt követően, hogy egy hosszú növekedési ciklus végén 20 százalékot veszített értékéből a csúcsához képest egy negyedév alatt.

Biztosan sokak emlékezetében megmaradt, hogy az amerikai részvénypiacok borzasztóan teljesítettek tavaly decemberben. Több tényező együttes hatására az esés úgy begyorsult, hogy az S&P 500 piacán is rövid időre beköszöntött a medvepiac, vagyis a történelmi csúcsához képest több mint 20 százalékot veszített értékéből a részvényindex. Az év utolsó napjaiban sikerült ugyan a szépítés, de így is 6,2 százalékos eséssel zárta a 2018-as évet az S&P 500 azt követően, hogy a megelőző két évben még növekedett.

A Goldman megmondja a tutit: ezeket a részvényeket érdemes zsákolniA Goldman Sachs stratégája kitért arra is, hogy amennyiben tényleg bekövetkezik a látványos emelkedés az S&P 500 esetében, akkor lesznek olyan vállalatok, amelyek sokkal jobban teljesíthetnek másokhoz képest. Kostin szerint a stabilan magas bruttó marzsokat produkáló cégek éppen ilyenek lehetnek, példaként a National Instruments, a Waters, a VMWare és az Idexx Laboratories került kiemelésre.

Jó vételnek bizonyulhatnak azoknak a vállalatoknak a részvényei is, amelyek marzsai a várakozások szerint éves szinten 0,5 százalékkal növekedhetnek. Ilyen például a Netflix, a TripAdvisor, az Expedia Group és a Chipotle Mexican Grill. A Goldman Sachs stratégája szerint a fundamentálisan erős részvények is jó vételnek bizonyulhatnak, közülük az Alphabet, a Comcast, a PepsiCo, a Halliburton, a BlackRock és a Wells Fargo került kiemelésre.

Kostin optimista várakozása egyébként egybecseng azzal, hogy a Goldman 3000 pontos célértéket fogalmazott meg az S&P 500 részvényindexre vonatkozóan.


Az elemzőház szerint a befektetők nagyon pesszimisták az amerikai növekedési kilátásokkal kapcsolatban, pedig idén még 1,9 százalékos lehet a GDP növekedési üteme a becsléseik szerint. Közben a részvények vonzó értékeltségi szintekre estek, az S&P 500 index néhány napja 15-szörös P/E rátán forgott, ehhez képest a tavalyi évet a 18-szoros szinten kezdte. 16-szoros rátával és 6%-os EPS-növekedéssel számolva 3000 pontos érték reális az S&P 500 indexre az év végére - véli a Goldman.

(Bloomberg)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Elemző (PIF)
Befektetési adminisztrációs referens
Devizapiaci üzletkötő
Junior devizapiaci üzletkötő
Junior elemző/elemző (KGE)
Junior elemző (MPP)
Szerkesztő-Újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium