A kiberbűnözés miatt aggódik az EU

MTI
2019. április 12. 18:24    
nyomtatás
 
Az Európai Unió aggodalmát fejezik ki az információs és kommunikációs technológiák által széles körben terjedő, egyre gyakoribb ártó szándékú cselekmény miatt, amelyek alá akarják ásni az unió integritását, biztonságát és gazdasági versenyképességét - jelentette ki az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője nyilatkozatában pénteken.


Federica Mogherini aláhúzta, az Európai Unió és tagállamai az ilyen ártó szándékú tevékenység beszüntetésére szólítanak fel, és az összes partner körében a nemzetközi együttműködés fokozását szorgalmazzák a biztonság és a stabilitás kibertérben való előmozdítása céljából.

Az uniónak és tagállamainak határozott szándéka, hogy továbbra is olyan intézkedéseket hozzanak, amelyek hatástalanítják az ilyen szándékú tevékenységeket, és e célból fokozzák együttműködésüket a nemzetközi partnerekkel. Nyomon követik azokat a kihívásokat, amelyeket a kibertér mind az unión belül, mind pedig a kül- és biztonságpolitikára nézve jelent, és megoldásokat keresnek azokra. Erőfeszítéseik az ellenálló képesség megerősítésére, a vállalkozások és az emberek tudatosságának növelésére, valamint a diplomáciai intézkedéseken keresztüli reagálásra irányulnak.

Az Európai Unió és tagállamai az emberi jogokat, az alapvető szabadságokat és a jogállamiságot határozottan tiszteletben tartó, nyílt, stabil és biztonságos kibertér meglétét támogatják, illetve elkötelezettek azon vállalás iránt, hogy a szellemi tulajdont védeni kell a kibertechnológiák felhasználásával tervezett lopástól - közölte.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Kövess minket a Facebookon

Klikkelj a forint és svájci frank árfolyamért
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Értékesítő
Privát banki tanácsadó
Szerkesztő-újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium