A Richterért rajonganak leginkább a profi befektetők

2018. augusztus 10. 17:25    
nyomtatás
 
A július első felében irányadó esés után szépített a magyar tőzsde, a BUX index a kezdeti bizonytalanságot követően újra emelkedni tudott, a hazai részvényindex ezzel összességében mérsékelt eséssel zárta az előző hónapot, a Portfolio legfrissebb alapkezelői felméréséből viszont kiderült, hogy a profi befektetők többsége 12-hónapos időtávon számít további emelkedésre. Az egyes papírok között pedig tarolt a Richter, mint az alapkezelők által aktuálisan legkedveltebb részvény.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Eséssel indította a júliust a magyar tőzsde, majd a BUX a hónap közepén új lokális mélypontot is ütött, ezt követően azonban az index felpattant, és a hazai részvényindex a július második felében mutatott emelkedésével szépíteni tudott, a BUX végül alig 1 százalékos eséssel zárta a hónapot. A BUX július második felében mutatott erősödésében az is közrejátszhatott, hogy a globális kereskedelmi háborús aggodalmak ellenére az irányadó európai indexek és az amerikai tőzsdék is felfelé kapaszkodtak, a támogató részvénypiaci hangulat pedig a hazai börzét is magával ragadta.

A Richterért rajonganak leginkább a profi befektetők


Az általunk megkérdezett és választ adó alapkezelők 17 százaléka számít arra, hogy a hazai részvényindex értéke mínusz 15 és mínusz 5 százalékos sávban mozoghat, míg az alapkezelők meghatározó hányada, 83 százaléka számít arra, hogy a BUX értéke mínusz 5 és plusz 5 százalékos sávban mozoghat majd a következő 3 hónap folyamán. A 12 hónapos időtávot tekintve az alapkezelők 17 százaléka számít arra, hogy a BUX értéke mínusz 15 és mínusz 5 százalékos sávban mozoghat, az alapkezelők jelentős része, 50 százaléka számít arra, hogy a hazai részvényindex értéke mínusz 5 és plusz 5 százalékos sávban mozoghat majd, míg a válaszadók 33 százaléka számít 5-15 százalékos emelkedésre a következő 12 hónap folyamán.

A Richterért rajonganak leginkább a profi befektetők


Az alapkezelői válaszokból képzett mutató 3 hónapos időtávon némi bizonytalanságot mutatott, azonban 12 hónapos időtávon a mutató már a pesszimizmus csökkenésére utalt, miután az alapkezelők többsége valószínűleg továbbra is volatilis kereskedésre számít, azonban a többségük szerint alighanem lehet még tér a BUX-index emelkedése előtt.

A Richterért rajonganak leginkább a profi befektetők


A Richterért rajonganak leginkább a profi befektetők


Míg a korábbi hónapban az OTP és a Richter papírjait kedvelték leginkább az alapkezelők, addig a legfrissebb felmérésünkben a Richter volt a favorit, ebben hónapban a gyógyszergyártó részvényei kapták a legtöbb említést. Ebben szerepet játszhatott, hogy bár a Richter az elmúlt időszak folyamán nagyot esett, azonban az Esmya-körüli botrány lezárulását követően az alapkezelők egy része továbbra is optimista a Richter részvényeivel kapcsolatban, amely mögött a nagy esést követően kialakult kedvezőbb árazás húzódhat meg. A közepes kapitalizációjú részvények közül a Waberer's papírjait kedvelték leginkább az alapkezelők.

A Richterért rajonganak leginkább a profi befektetők


A legkevésbé kedvelt hazai blue chipek között egy-egy említést kapott a Mol, a Magyar Telekom és az OTP is, míg a kisebb papírok közül ezúttal az Opust és az Enefit említette egy-egy alapkezelő, mint nem kedvelt részvényt.

A Richterért rajonganak leginkább a profi befektetők


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium