Előfizetői tartalom

Adóelkerüléssel vádolják az Apple-t

Portfolio
Az Apple adófizetési szokásait kell ma megvédenie a Kongresszus előtt a társaság vezérigazgatójának, Tim Cooknak. Az egyik szenátor, Carl Levin szerint az Apple megtalálta az "adóelkerülés Szent Grálját". A cég készpénzállományának jelentős része külföldi leányvállalatoknál van és a cég nem is akarja hazavinni, mivel komoly adófizetési kötelezettség terhelné.

Az Apple megtalálta a "Szent Grált"? Többmilliárd dollárnyi adófizetési kötelezettséget került el az Apple - állapította meg egy szenátusi panel. Carl Levin szenátor szerint a társaság megtalálta az adóelkerülés "Szent Grálját. Külföldi leányvállalatokat hozott létre a cég, amelyek sehol nem fizetnek adót." Az Apple vezérigazgatója, Tim Cook ma kongresszusi meghallgatásra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés