Alaptőkét emel a SET Group

2019. február 8. 12:14    
nyomtatás
 
A SET Group pénteki tájékoztatása szerint a cég igazgatósági tagja magánszemélyként és a J.G. Sunflower Kft. február 8-án apportszerződést kötött a társasággal, amelynek keretében a felek nem pénzbeli vagyoni hozzájárulás címén a SET Group rendelkezésére bocsátják a céggel szemben fennálló 268,3 millió forintos követelésüket, míg a SET Group az apportszerződés keretében zártkörű alaptőkeemelést hajt végre.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

  • A SET Group pénteken bejelentette, hogy a társaság igazgatóságának tagja, Koletics Péter magánszemélyként eljárva, továbbá a J.G. Sunflower Kft. 2019. február 8-án apportszerződést kötöttek a céggel, amelyben a felek megállapodtak, hogy nem pénzbeli vagyoni hozzájárulás címén a társaság rendelkezésére bocsátják a SET Grouppal szemben fennálló 268 305 805 forintos követelésüket. A felek megállapodtak, hogy az apport 268 305 805 forint értékben kerül realizálásra.
  • A társaság eddig lehívott kölcsönösszegei, melyek nagy részét SET Group a leányvállalatai feltőkésítésére és a Magyar Nemzeti Bank által kirótt bírságok megfizetésére fordított, ezáltal maradéktalanul elszámolásra kerültek. A részvények megkeletkeztetését követően a J.G. Sunflower Kft. az 5 százalékos szavazati küszöbérték fölé fog kerülni.
  • Az apportszerződés folytán a SET Group a társaság alaptőkéjét felemeli, az alaptőkeemelés során a cég 632 050 darab, "A" sorozatú, egyenként 100 forint névértékű, egyenként 424,5 forint kibocsátási értékű dematerializált törzsrészvényt bocsát ki zártkörűen.
  • A SET Group árfolyama 4,6 százalékkal került ma feljebb, míg a társaság részvényei idén 40,5 százalékot emelkedtek.

Alaptőkét emel a SET Group


(BÉT)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...



MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium