Előfizetői tartalom

Dízelbotrány: házkutatás volt a Volkswagennél és a BMW-nél is

MTI
|
Portfolio
Eljárást indított a braunschweigi ügyészség a Volkswagennél piaci manipuláció gyanúja miatt - erősítette meg kedden a németországi város nyomozóhatósága a VW-nál tartott razziáról szóló sajtóhíreket. Eközben házkutatást tartottak kedden a BMW német autógyártó társaság müncheni központjában és egy ausztriai telephelyén is a VW dízelbotrányához hasonló manipuláció gyanújával.

Volkswagen: korábbi házkutatásA Volkwagennél még március elején tartottak házkutatást, a VW wolfsburgi központjában 13 irodát kutattak át, lefoglaltak számos iratot és adathordozókat. Az eljárást ismeretlen tettes ellen indították azzal a gyanúval, hogy tőkepiaci manipuláció szándékával valótlan adatokat jelentettek meg egy 2015. december 9-i közleményben. A tőkepiaci...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés