Kiszivárgott: 6 millió forintos elektromos autóval jön ki a VW

2018. november 8. 18:36    
nyomtatás
 
A Volkswagen 20 ezer euró (6,4 millió forint) alatti Tesla-rivális elektromost autót tervez piacra dobni és a tervek szerint három meglévő gyárát alakítja át az elektromos autógyártás felpörgetése érdekében - tudta meg a Reuters.

Kereskedés Volkswagen-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

A "MEB entry", vagyis belépő szintnek nevezett autóból 200 ezer darab gyártását tervezi a német gyár, míg az I.D. Aero névre keresztelt középkategóriás szedánból 100 ezer lesz a kapacitás mérete.

A hírügynökség úgy tudja, hogy ezeket a terveket a VW november 16-i felügyelőbizottsági ülésén tárgyalják meg. A portál forrása szerint emellett dönthetnek egy hosszú távú megállapodás kialakításáról az akkumulátorgyártó SK Innovation céggel és a Forddal.

Az átalakítás részeként a jövőben a társaság németországi Emdenben, Zwickauban és Hanoverben található üzemekben gyártják majd az elektromos autókat.

A társaság nem kommentálta az értesüléseket.

A VW egyébként idén tavasszal Genfben mutatta be az I.D. divízió koncepcióautóit:

Kiszivárgott: 6 millió forintos elektromos autóval jön ki a VW

Bemutatják az új Volkswagen I.D. tanulmányautót a Genfi Nemzetközi Autószalon sajtónapján, 2018. március 6-án. Kép és címlapkép forrása: MTI/EPA/Martial Trezzini


Kiszivárgott: 6 millió forintos elektromos autóval jön ki a VW

Bemutatják az új Volkswagen I.D. Vizzion tanulmányautót a Genfi Nemzetközi Autószalon sajtónapján, 2018. március 6-án. MTI/EPA/Martial Trezzini


Kiszivárgott: 6 millió forintos elektromos autóval jön ki a VW

Bemutatják az új Volkswagen I.D. Crozz tanulmányautót a Genfi Nemzetközi Autószalon sajtónapján, 2018. március 6-án. MTI/EPA/Martial Trezzini


Kiszivárgott: 6 millió forintos elektromos autóval jön ki a VW

Bemutatják az új Volkswagen I.D. Buzz tanulmányautót a Genfi Nemzetközi Autószalon sajtónapján, 2018. március 6-án. MTI/EPA/Martial Trezzini


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Kövess minket a Facebookon

Klikkelj a forint és svájci frank árfolyamért
Tematikus cikk

Kapacitásbővítés a Gramex Drinks-nél! (x)

Egyedülálló beruházás az aszeptikus üdítőitalok gyártásában. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium