Előfizetői tartalom

Az Apple is beszáll adománnyal a Notre Dame újjáépítésébe

Portfolio
Tegnapról mára leégett Párizs egyik jelképe, a Notre Dame. A tűz következtében összeomlott az épület huszártornya és a teljes tetőszerkezete, de a kőből készült szerkezetet és a tornyait sikerült megmenteni. Hatalmas veszteség ez Franciaországnak, de Emmanuel Macron ígérete szerint újjáépítik az ikonikus épületet. Ehhez úgy tűnik, hogy anyagi támogatást is kap az ország, magánvállalatok és önkormányzatok ajánlottak fel százmillió eurókat a nap folyamán.

A legnagyobb adakozók főleg francia nagyvállalatok, de például az Apple vezérigazgatója, Tim Cook is tett felajánlást. A Reuters gyűjtése szerint az alábbi nagyobb adományokat jelentették be eddig, összesen mintegy 700 millió euró értékben: A francia luxuscég, az LVMH és tulajdonosa, Bernard Arnault családja 200 millió eurót adományoz Egy másik francia luxuscég, a Kering...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés