Az OTP nem változtatott a Rábára vonatkozó ajánlásán

2019. április 15. 20:45    
nyomtatás
 
Április 11-én megtartották a Rába éves rendes közgyűlését, ahol minden a várakozásoknak megfelelően zajlott, éppen ezért az OTP nem változtatott korábbi ajánlásán és célárán. Ezek szerint venni kell a Rába-papírokat, amelyek 12 hónapos célárát 1403 forintban határozták meg.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia


Az OTP megjegyzi, hogy a közgyűlés által elfogadott 2018. évi pénzügyi kimutatás számai megegyeztek a 2018 negyedik negyedéve után ismertetett számokkal, továbbá nem tartalmazott új információkat. Éppen ezért úgy gondolták, hogy nem szükséges a Rábára vonatkozó elemzési modelljükön változtatni.

A Rába igazgatóságának korábbi javaslatának megfelelően elfogadásra került a részvényenkénti 17,80 forintos osztalék kifizetése a társaság 1000 forint névértékű részvényeire a 2018. évi eredmény után. Ez az összeg a menedzsment által az elmúlt években folytatott osztalékfizetési gyakorlatnak megfelelő, vagyis nincs nagy eltérés az osztalék tekintetében a korábbi évekhez képest.

A közgyűlés továbbá jóváhagyja a tervezett akvizíciót az előterjesztésben foglaltak szerint és felhatalmazta a társaságot annak megvalósítására. Ennek az ügyletnek a keretében 700 millió forintért megvásárolják a Rekard-csoportot, a hajtástechnikai részegységek és alkatrészek gyártására specializálódott győri vállalatcsoportot. Az OTP elemzője kiemeli, hogy a tervezett akvizíció pénzügyi hatásai a jelenleg elérhető adatok alapján nem határozhatók meg pontosan, ezért az OTP egyelőre nem számol az akvizíció pénzügyi hatásaival.

Mindezeket figyelembe véve az OTP nem változtatott korábbi ajánlásán és célárán: ezek szerint venni kell a Rába-papírokat, amelyek 12 hónapos célárát 1403 forintban határozták meg.

A Rába árfolyama 0,4 százalékot emelkedett a múlt pénteki záráshoz képest, így 1225 forinton zárta a hétfői kereskedést. Ez egyben azt is jelenti, hogy az OTP célárával számolva közel 15 százalékos felértékelődési potenciál adódik.

Az OTP nem változtatott a Rábára vonatkozó ajánlásán(BÉT)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Értékesítő
Privát banki tanácsadó
Szerkesztő-újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium