Előfizetői tartalom

Beütött a válság - Zuhannak a török autóértékesítések

Portfolio
A török gazdaságot alaposan megsínylette az árfolyamválság, londoni elemzők szerint Törökország recesszióba süllyedhetett, míg a kemény földet érés forgatókönyvét erősítették meg a török autóértékesítések legfrissebb statisztikái is, miután a Török Autóipari Forgalmazók Szövetségének (ODD) adatközlése szerint a török autó és könnyű tehergépjárművek eladásai közel 53 százalékkal estek vissza augusztusban, 2017. hasonló időszakával összehasonlítva.

Nagy bajban van Törökország, a hitelezésre épülő, túlfűtött gazdasági modell következtében elszálló infláció, a jegybanki függetlenségben megrendülő befektetői bizalom, továbbá az Egyesült Államokkal szembeni diplomáciai konfliktus elmérgesedése együttesen jelentős árfolyamválságban csúcsosodott ki az elmúlt hónapok folyamán. A török líra közel nyolcvan százalékot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés