Biomasszára állítaná át az Ajkai erőművet a Veolia

2018. január 9. 12:54    
nyomtatás
 
A Veolia Energia Magyarország Zrt. megkezdte az ajkai erőmű több lépésből álló, teljes körű átvizsgálását, miután megvásárolta a Bakonyi Erőmű Zrt. többségi tulajdonrészét tavaly december 28-án. A vállalat célja, hogy az ajkai erőmű a lehetőségekhez mérten a lehető legnagyobb arányban biomassza alapúvá váljon, a széntüzelés mértékének minél nagyobb arányú csökkentése mellett.


Az ajkai erőmű teljes körű átvizsgálásának célja a Veolia Energia Magyarország Zrt. szerint az, hogy összegyűjtse a hosszú távon hatékony és környezetkímélő működést biztosító fejlesztési célokat és megvalósítási javaslatokat. A társaság közlése szerint azokat a hatékonyságnövelő megoldásokat is keresni fogja, amelyek megszüntethetik a szálló por és pernye kialakulását.
Az eddigi működés komoly környezeti nehézségeket okoz a településen és a környéken, a por- és pernyehullás az erőmű nem hatékony működésére is rávilágít, amelyre egy hosszú távon gondolkodó, professzionális cégnek mindenképp megoldást kell találnia

- mondta el Palkó György, a Veolia Energia Magyarország Zrt. elnök-vezérigazgatója Ajka Város Önkormányzata és a Veolia közös sajtótájékoztatóján hozzátéve, hogy hosszabb, többlépcsős átvizsgálási folyamatra számít.

Az 1992-ben megalapított Bakonyi Erőmű Zrt. jelenleg nagyobb részt biomassza - faapríték és mezőgazdasági melléktermékek -, kisebb mértékben szén felhasználásával állít elő gőzt a timföldgyár és az ajkai távhőhálózat számára, valamint évente 320 ezer megawattóra villamos energiát termel.

A Veolia az elmúlt években országszerte több erőművet vásárolt meg, többek között 2015-ben a Debrecen és Nyíregyháza távhőhálózata számára hőenergiát biztosító létesítményeket, valamint 2016-ban a biomassza alapon villamos energiát termelő szakolyi erőművet. Magyarországon üzemeltetett létesítményei közé tartozik többek között a pécsi erőmű, amelyet 2007-ben vásárolt meg, majd korszerűsített; részben ennek köszönhetően Pécsen egyetlen magyarországi városként teljesen megújuló alapú a távfűtés. A vállalat Magyarországon 11 városban több mint 12 ezer lakás távfűtését látja el, országszerte közvetve a 100 ezret is meghaladó számú lakossági és intézményi fogyasztó számára termel hőenergiát.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium