Előfizetői tartalom

Biomasszára állítaná át az Ajkai erőművet a Veolia

Portfolio
A Veolia Energia Magyarország Zrt. megkezdte az ajkai erőmű több lépésből álló, teljes körű átvizsgálását, miután megvásárolta a Bakonyi Erőmű Zrt. többségi tulajdonrészét tavaly december 28-án. A vállalat célja, hogy az ajkai erőmű a lehetőségekhez mérten a lehető legnagyobb arányban biomassza alapúvá váljon, a széntüzelés mértékének minél nagyobb arányú csökkentése mellett.

Az ajkai erőmű teljes körű átvizsgálásának célja a Veolia Energia Magyarország Zrt. szerint az, hogy összegyűjtse a hosszú távon hatékony és környezetkímélő működést biztosító fejlesztési célokat és megvalósítási javaslatokat. A társaság közlése szerint azokat a hatékonyságnövelő megoldásokat is keresni fogja, amelyek megszüntethetik a szálló por és pernye...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés