Előfizetői tartalom

Az elmúlt 100 év legnagyobb dobása kellett ahhoz, hogy kiderüljön a Tesla gyenge pontja (TOP10 sztori - 6.)

A Tesla akkorát gurított azzal, hogy határidőben megkezdte az elmúlt 100 év legjelentősebb modelljének gyártását, hogy már júniusban biztosak lehettünk abban, hogy ennél nagyobb sztori nem lesz idén a járműiparban. A Model 3 gyártásának exponenciális felfuttatása viszont elmaradt és nyilvánvalóvá váltlt, hogy az amerikaiak egyelőre képtelenek a tömegtermelésre. Ez viszont komoly probléma, ha Elon Musk és csapata nem tudja hamarosan megoldani a kialakult helyzetet, magukra húzhatják a konkurens gyártókat és elfogyhat a befektetők vállalatba vetett végtelen hite is.

Hazudnánk, ha azt mondanánk, hogy komoly verseny volt idén a járműipar legnagyobb sztorija címért, de voltak azért szép próbálkozások: Kína kilépett a fényre és egyértelművé tette, vezető szereplővé kíván válni az autógyártás területén Az európai bürokraták a dízelbotrányból okulva érdemben megpróbáltak szembeszállni az autógyártók lobbi-gépezetével...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés