Előfizetői tartalom

Csődhullám söpörhet végig az autógyártókon a világ legnagyobb autópiacán

Portfolio
A világ legnagyobb autópiacának lassulása, a kínai kormány által biztosított támogatások megszűnése és a külföldi gyártók által támasztott egyre erősebb verseny nagyon nehéz helyzetbe hozhatja azokat a helyi startupokat, amelyek az elmúlt években gombamód szaporodtak és őrült összegeket szereztek különböző befektetőktől arra, hogy elektromos autókat fejlesszenek, gyártsanak. A piac tisztulása elkerülhetetlen és csak a legerősebbek maradhatnak talpon, amely egyben azt is jelenti, hogy valóságos csődhullám söpörhet végig a szektoron a következő években.

A fél világ felkapta a fejét arra a hírre, amiről korábban mi is beszámoltunk: 1990 óta először csökkentek az autóeladások Kínában tavaly. A világ legnagyobb autópiacán tapasztalt visszaesést több dologgal magyarázták: az ázsiai ország gazdaságának lassulásáról, az Egyesült Államok és Kína között kirobbant kereskedelmi háborúról sok szó esett, míg a fogyasztói...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés