Egyszerre lép a BMW és a Mercedes: olcsóbban adják majd az autóikat Kínában

2019. március 17. 10:15    
nyomtatás
 
A BMW és a Daimler bejelentette, csökkenteni fogják autóik árát Kínában annak hatására, hogy a helyi vezetés csökkenti a vállalkozásokat sújtó adókat és egyéb terheket április 1-től.

Érdekel, hogy mi a véleménye a szakembereknek az autóipar meghatározó trendjeiről? Jelentkezz még ma a Járműipar 2019 konferenciára!


Kereskedés BMW-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!


Március elején kiderült, hogy a pekingi vezetés erőteljesebb gazdaságpolitikát kíván folytatni, s nagyjából 2000 milliárd jüannal tervezi csökkenteni a vállalkozásokat sújtó adókat és egyéb terheket. A késztermékek forgalmi adóját 16-ról 13 százalékra vágják vissza, a közlekedési és építőipari áfát pedig egy százalékponttal, 9 százalékra mérsékli majd április 1-től.

A döntés hatására a BMW és a Daimler úgy döntött, hogy a jövőben olcsóbban kínálják majd bizonyos modelljeiket Kínában.


A BMW tájékoztatása szerint a lépés egyaránt érinti majd a helyi üzemekben készült, valamint az importált modelljeiket. A jövőben így olcsóbb lehet a BMW 3-as és 5-ös sorozat, valamint a BMW X5-ös és a 7-es sorozat. A vállalat a BMW 320Li M modellt emelte ki, amelynek ára a jelenlegi 339 800 jüanhoz (durván 14 millió forint) képest mintegy 10 ezer jüannal csökkenti. A Mercedes attól függően, hogy melyik modelljéről van szó, 10-40 ezer jüanos árcsökkentésre készül Kínában.

Egyre kevesebb autó fogy Kínában


A BMW és a Daimler most bejelentett árcsökkentése segíthet abban, hogy a vásárlókat visszacsábítsák a szalonjaikba, amelyre nagy szükségük is van, hiszen az elmúlt hónapokban visszaesett az új autók eladása Kínában.

Februárban 13,8 százalékkal 1,48 millió darabra csökkentek a kínai gépjármű eladások a korábbi év szonos időszakával összehasonlítva, a China Association of Automobile Manufacturers (CAAM) adatközlése szerint, míg januárban 16 százalékos volt a visszaesés.

A CAAM 2019-re nagyjából stagnálással számol 2018-hoz képest, a tisztán benzines és dízeles autók értékesítésének visszaesését azonban valamelyest kompenzálhatja a hibrid és teljesen elektromos modellek eladásának növekedése, a CAAM adatközlése szerint februárban a hibrid és teljesen elektromos járművek eladásai 53,6 százalékkal növekedtek a korábbi év azonos időszakával összehasonlítva.

A kínai autóeladások visszaesést USA és Kína kereskedelmi konfliktusa mellett a kínai gazdaság lassulása is magyarázhatja, míg a kínai részvényárfolyamok esése miatt csökkent a tartós fogyasztási cikkek, így az autók iránti kereslet. Mindemellett a visszaesést a Kínában is egyre népszerűbb autómegosztó szolgáltatások terjedése is magyarázhatta.

Egyszerre lép a BMW és a Mercedes: olcsóbban adják majd az autóikat Kínában(Reuters)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Tematikus cikk

Így lehetnek sikeresek a magyar startupok (x)

Kreatív, piacképes és energiahatékony fejlesztéseket keres az MVM. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Statisztikai elemző/Junior statisztikai elemző
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium