Ezermilliárdok sorsa a tét: nagy dobásra készül a BMW és a Mercedes

2019. március 16. 11:35    
nyomtatás
 
A BMW és a Daimler között már javában folynak egy lehetséges együttműködésről a tárgyalások, amelynek keretében közös platformokat fejlesztenének elektromos autók gyártásához. Amennyiben a közös projekt megvalósul és sikeres lesz, az legkevesebb 7 milliárd eurós megtakarítást eredményezhet mindkét prémiumautó-gyártó számára - derül ki a Sueddeutsche Zeitung és az Auto Bild beszámolójából.

Érdekel, hogy mi a véleménye a szakembereknek az autóipar meghatározó trendjeiről? Jelentkezz még ma a Járműipar 2019 konferenciára!


Kereskedés BMW-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!


Közösen nyújt majd autómegosztó és egyéb mobilitási szolgáltatásokat a BMW és a Daimler - írtuk nemrég alábbi cikkünkben. A struktúra a tervek szerint úgy fog kinézni, hogy 5 közös céget fognak össze egy szövetségben: az autómegosztással foglalkozó Share Now, a parkolási szolgáltatásokat nyújtó Park Now, az elektromos töltőoszlopokat üzemeltető Charge Now, a mobilitási platform Reach Now és a Free Now. Fontos részlet volt az is, hogy a BMW DriveNow és a Daimler Car2go autómegosztó szolgáltatását összevonják, a közös szolgáltatás neve pedig Share Now lesz. A két cég szolgáltatása egyelőre megtartja a saját nevét, egy átmeneti időszak után kapnak közös nevet.

Van még egy nagyon fontos terület, ahol a közelmúltban megállapodás született a BMW és a Daimler között az együttműködésről, ez pedig nem más, mint az önvezető autózáshoz kapcsolódó technológiák fejlesztése. Természetesen itt is az a cél, hogy az együttműködésnek köszönhetően a legnagyobb költségmegtakarítást érjék el a résztvevők.

A legfrissebb beszámolók pedig már arról szólnak, hogy a BMW és a Daimler tárgyalásokat folytatott arról, hogyan is fejleszthetnének közös platformokat elektromos autók gyártásához. A rivális autógyártók igyekezete nem véletlen, abban az esetben ugyanis, ha sikeres lesz a közös projekt, legkevesebb 7 milliárd eurós (durván 2200 milliárd forint) megtakarítást eredményezhet számukra a következő hét évben.

Az értesüléseket egyik vállalat sem kívánta kommentálni, ugyanakkor a BMW pénzügyi igazgatója már novemberben arról beszélt, hogy nyitottak arra, hogy elmélyítsék az együttműködést a Daimlerrel.

A mostani hír kapcsán érdemes kiemelni, hogy az autóiparban a meghatározó szereplők komoly energiákat fordítanak arra az utóbbi időben, hogy másokkal együttműködve, a költségeket megosztva fejlesszenek az elektromos- és önvezető autózás, valamint a mobilitáshoz kapcsolódó szolgáltatások területén. Nemrég mi is beszámoltunk a Volkswagen és a Ford hivatalos szövetségéről, vagy éppen a Daimler és a Tesla esetleges együttműködéséről, hogy néhány példát említsünk.

Ezermilliárdok sorsa a tét: nagy dobásra készül a BMW és a Mercedes(Automotive News Europe)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Tematikus cikk

Így lehetnek sikeresek a magyar startupok (x)

Kreatív, piacképes és energiahatékony fejlesztéseket keres az MVM. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Statisztikai elemző/Junior statisztikai elemző
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium