Előfizetői tartalom

Musknál elszakadt a cérna - Csúnyán megbüntették a Teslát

A Tesla közzétette első negyedéves beszámolóját, amely egyrészt az elmúlt hetek céggel kapcsolatos híráramlásának összefoglalója, másrészt több érdekes információt is tartalmazott a Model 3 gyártásának felfuttatásával és előrendelésével kapcsolatban. Az, hogy a cégnek sikerült nagyobb árbevételt realizálnia és kisebb veszteséget elszenvednie, mint azt az elemzők várták, valószínűleg keveseket érdekel. Sokkal izgalmasabb, hogy Elon Musk most már nem csak Twitter-üzenetben, hanem hivatalosan is megerősítette, a harmadik és negyedik negyedévben már nyereséget termel a vállalata és pozitív lesz a cash flowja és esze ágában sincsen tőkét emelni. A beszámoló közzétételét követően Musk igyekezett megválaszolni a felmerülő kérdéseket, egy ponton viszont elszakadt nála a cérna és egy nagyon érdekes közjátékra került sor.

A Model 3 megismételheti a Model S sikerét AmerikábanA Tesla korábban már közzétette első negyedéves értékesítési adatait, amelyből kiderült, hogy rekordmennyiségű (29 980 darab) autót adtak el, amely közel 20 százalékos növekedést jelentett az előző év azonos időszakához képest. A negyedév során 11 730 darab Model S, 10 070 Model X és 8180 darab Model 3 került értékesítésre.A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés