Nagy a baj, ha már a Renault-Nissan vezére is borús képet fest a dízelek jövőjéről

2018. január 23. 17:20    
nyomtatás
 
A járműiparban zajló forradalom az előttünk álló 5 évben egyre látványosabb lesz - jósolta Carlos Ghosn a Davosban zajló Világgazdasági Fórumon. A Renault-Nissan-Mitsubishi elnöke szerint az önvezető autózás és az összekapcsoltság egyre elterjedtebb lesz, míg az olyan környezetszennyező megoldások, mint a dízel technológia, folyamatosan háttérbe szorul majd.Annak érdekében, hogy érdemben tudjunk reagálni a járműiparban végbemenő változásokra, cégcsoportunk olyan vállalatokkal működik együtt az önvezető autózás területén, mint az Uber, az Amazon, vagy az Alibaba
- jelentette ki Ghosn. Hozzátette, hogy a partnereikkel közösen fejlesztenek és árulnak majd robotaxikat a jövőben, de nincs ebben semmi különleges, hiszen az autógyártók számos technológia vállalattal együttműködnek már.

A dízel autókról is beszélt a cégcsoport vezére, amelyekkel kapcsolatban elmondta, hogy sokáig dominánsak voltak az európai értékesítéseken belül, köszönhetően az adótámogatásoknak és a kedvezőbb fogyasztásuknak.

Ennek a korszaknak ugyanakkor vége, Carlos Ghosn nagyon sötét képet festett a dízel technológia jövőjéről.


Véleménye szerint a dízelesek piaci részaránya 40 százalék alá fog esni Európában a közeljövőben, amely arra kényszeríti az autógyártókat, hogy növeljék a beruházásaikat a környezetbarátabb technológiák területén.

Érdemes azt is hozzátenni, hogy a dízel autókkal kapcsolatban Ghosn egyáltalán nem fogalmazott meg a földtől elrugaszkodott várakozásokat. Tavaly fordult elő az először 2009 óta, hogy több benzines autót adtak el Európában, mint dízeleset. Utóbbiak piaci részesedése 46,3 százalékra zuhant, míg 2017 első felének végén ez az érték még 50,2 százalék volt.

(Automotive News Europe)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium